Sport

A női kéziválogatott két alapembere szinte biztos, hogy lemarad az Eb-ről

A női kézilabda-válogatott tornagyőzelemmel hangolt a december 4-én kezdődő svédországi Európa-bajnokságra, viszont a siker vezéráldozatokkal járt. Két Fradi-játékos, Szucsánszki Zita és Kovacsics Anikó is megsérült, előbbi orrcsonttörést szenvedett, utóbbinak pedig korábbi vádliizom-szakadása újult ki.

A két alapember állapotáról Novák András, az MKSZ főtitkára nyilatkozott a keziszovetseg.hu oldalnak:

Kovacsics Anikónak egy korábbi vádliizom-szakadása újult ki, és rehabilitációja azonnal megkezdődött a Sportkórházban. Dr. Tállay András, az MKSZ Elnökségének sportegészségügyért felelős tagja, valamint Dr. Pavlik Attila, az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatorvosa egyaránt elmondták, hogy csekély esélye van az Eb-szereplésre. A két szakember Szucsánszki Zita diagnózisa kapcsán is egyeztetett, az orrcsonttörést szenvedett másik irányító kontinensviadalon való szereplésére szintén halvány, de valamennyivel komolyabb reményünk van. A válogatott szakmai stábja és az orvosok folyamatosan egyeztetnek, az előttünk álló napokban dől el, pontosan milyen kerettel utazik ki a magyar válogatott Svédországba.

Kim Rasmussen szövetségi kapitány döntése alapján Planéta Szimonetta szerdán csatlakozik a csapathoz, amely Budapesten folytatja a felkészülést.

A magyar válogatott december 5-én Csehország ellen kezdi meg szereplését a kontinenstornán, majd december 7-én Dániával, december 9-én Montenegróval mérkőzik meg a csoportkörben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik