Sport

Kupagyőztes az Eb-re készülő magyar válogatott

A Kárpát-kupa fináléjában Romániával csapott össze a magyar női kézilabda-válogatott Kolozsváron.

Hárommal mentek a hazaiak az első félidőben, Klivinyi Kinga góljával viszont már a mieink vezettek a 25. percben. A románok győri szövetségi kapitánya Ambros Martín időt is kért, de nem sikerült átlendítenie csapatát a holtponton, hiszen Erdősi Ildikó lerohanásból szerzett találata után már kettővel vezettek a mieink.

Görbicz Anita hetesből talált be (14-11), majd Janurik Kinga hárított ziccerben. Az első félidő időntúli hetessel zárult, 14-12-es magyar vezetéssel fordultak a csapatok.

Schatzl Nadine góljával indult a második félidő, majd Klivinyi duplája után már néggyel mentek a mieink a 35. percben (17-13). Görbicz hetedik találatát követően 20-15 állt az eredményjelzőn, majd Klivinyi lőtte saját maga 9., a magyar válogatott 23. gólját.

Öt perccel a vége előtt feljött három gólra a román csapat, majd Lukács Viktória talált be a szélről, így eldőlt a mérkőzés. Klivinyi azért még belőtte a 10. gólját, bő két perccel a vége előtt. Ezt követően zsinórban a harmadik hetesüket hagyták ki a románok, a túloldalon pedig Kovács Anna talált be. Végül 29-24-re nyertek Kim Rasmussen tanítványai.

A női kézilabda Európa-bajnokságot december 4. és 18. között rendezik Svédországban.

Kárpát-kupa, döntő, végeredmény:

Románia – Magyarország 24-29 (12-14)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik