Sport

Heidi Löke: Győr a második otthonom

A Győri Audi ETO KC norvég beállósa a múlt héten jelentette be, hogy második gyermekét várja, így biztossá vált, hogy ebben a szezonban már nem játszik sem klubcsapatában, sem a válogatottban. A szerződése 2017 nyarán jár le a Győrben, így arról megy a találgatás, vajon látjuk-e még Heidi Lökét győri színekben.

A 33 éves játékos a Nemzeti Sport Online-nak nyilatkozott, természetesen a jövője is szóba került. Ami biztos, hogy Löke a szülés után szeretne visszatérni, úgy érzi, van még benne pár jó év a legmagasabb szinten. És igazak a hírek, már vannak ajánlatai.

„Elsőként korábbi csapatom, a Larvik jelentkezett, ám egyelőre nem foglalkozom az ajánlatokkal,

mert még az ETO játékosa vagyok.

Várjuk meg, hogyan alakul a szülés, és majd utána átgondolom. Semmit nem fogok elsietni” – mondta az NSO-nak a norvég kézis.

Löke szerint, ha csak magával kellene törődnie, akkor egyértelmű lenne a döntés: örökre Győrben maradna. Az ETO-hoz kötődik karrierje legszebb időszaka.

„De másokra is tekintettel kell lennem: nehéz volt távol lenni a család többi részétől, és Alexander is csak a szünetekben látta az édesapját. Rengeteg barátot szereztem, akik sokat jelentenek nekem, így biztos, hogy a jövőben is gyakran visszatérünk. A szurkolók szeretete mindig sok erőt adott, ők akkor is mellettünk álltak, ha épp veszítettünk.

A klubnak és az országnak mindig helye lesz a szívemben.

A fiam folyékonyan beszél magyarul, amit kevés norvég mondhat el magáról, ráadásul többet élt itt, mint Norvégiában, és már nekem is ez a második otthonom. A Győr a szívem csücske marad, így nem akarok és nem is tudok búcsúzkodni…”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik