Sport

Újabb magyar sportoló a Hírességek Csarnokában

A korábbi világklasszis magyar úszó, Mányoki Attila péntektől tagja lesz a nemzetközi Hírességek Csarnokának – írja az imshof.org.

A zalaegerszegi illetőségű sportembert ünnepélyes keretek között iktatják be az Egyesült Államokban 1963-ban életre hívott elitklubba. A 43 éves úszó az elmúlt években a világ legveszélyesebb vizeinek meghódításával vívta ki az elismerést, neve felkerül a floridai Fort Lauderdale-ben működő múzeum falára, másik 248 klasszis sportolóé mellé.

Mányoki 2013-ban átúszta a La Manche-csatornát, egy évvel később pedig a világ legnehezebb vizes akadályának tartott Cugaru-csatornátgyőzte le“. Utóbbit ráadásul minden idők második legjobb időeredményével abszolválta. Az Ocean’s Seven elnevezésű sorozatból már négy állomást teljesített. Tavaly, például, a Hawaii-szigetek között található Molokai-csatornán, majd kevesebb, mint két hét múlva a Los Angeleshez közeli Catalina-csatornán kelt át. Már csak az Északi-csatorna, a Cook-szoros és a Gibraltári-szoros hiányzik a gyűjteményéből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik