Sport

Kézilabda: kiütéses győzelemmel kezdte az Eb-selejtezőt a magyar válogatott

A magyar férfi-kézilabdaválogatott a sérült Nagy László nélkül kezdte el szerdán a 2018-as Európa-bajnokság selejtezőjét, Xavi Sabaté együttese Nyíregyházán látta vendégül Lettországot. Bár a lettek dobták az első gólt Gutmanis révén, azért hamar egyértelművé vált, hogy a magyar csapat a jobb. A 20. percben Császár gólja után már 8-3-ra vezettünk, a félidőben pedig 11-6 volt ide.

Bár egy nagy Bartucz-bravúrral, majd egy magyar góllal indult a második játékrész, döcögött azért a játék a félidő elején. Lettország azonban nem nagyon tudta szorossá tenni a meccset, a 43. percben Harsányi gólja után pedig már 16-8 volt az állás. A játék képe nem változott a végéig, így a mieink, ha kissé döcögős játékkal is, de nagyon simán nyertek 24-16-ra. Harsányi egymaga nyolc találatot szerzett.

A következő meccset november 6-án játssza a magyar válogatott a selejtezőben, Hollandiába látogat a nemzeti csapat. A csoportokból az első két helyezett, valamint a legjobb csoportharmadik jut ki a 2018-as horvátországi Európa-bajnokságra.

Eredmény – kézilabda Eb-selejtező, 1. csoport, 1. forduló

Magyarország – Lettország 24-16 (11-6)

A magyar válogatott kerete

Kapusok: BARTUCZ László (Csurgói KK), FAZEKAS Nándor (Balatonfüredi KSE), MIKLER Roland (Telekom Veszprém)
Jobbszélsők: GULYÁS Péter (Telekom Veszprém), HARSÁNYI Gergely (Grundfos Tatabánya KC), IVÁNCSIK Tamás (Elverum, norvég)
Jobbátlövők: ANCSIN Gábor (Telekom Veszprém), BALOGH Zsolt (MOL-Pick Szeged)
Irányítók: CSÁSZÁR Gábor (Kadetten Schaffhausen, svájci), GYŐRI Mátyás (Balatonfüredi KSE), JUHÁSZ Ádám (Grundfos Tatabánya KC), LÉKAI Máté (Telekom Veszprém)
Beállók: BÁNHIDI Bence (MOL-Pick Szeged), SCHUCH Timuzsin (Telekom Veszprém), ZUBAI Szabolcs (MOL-Pick Szeged)
Balátlövők: BODÓ Richárd (MOL-Pick Szeged), ILYÉS Ferenc (Grundfos Tatabánya KC), IMAN Jamali (Meskov Breszt, fehérorosz), NAGY Kornél (Dunkerque HB Grand Littoral, francia)
Balszélsők: BÓKA Bendegúz (MOL-Pick Szeged), IVÁNCSIK Gergő (Telekom Veszprém)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik