Sport

Összesen tízmillió forintot kap a kosárválogatott az Eb-kijutásért

A magyar férfi kosárlabda-válogatott óriási bravúrt végrehajtva 17 év után kijutott az Európa-bajnokságra, miután az ötödik csoportmeccsét is megnyerte. Péntek reggel a Magyar Kosárlabda-szövetség elnöke, Szalay Ferenc volt a DIGI Sport Reggeli Start című műsorának a vendége, ahol elmondta, mekkora összegű prémiumot kap a csapat az Eb-részvétel kiharcolásáért.

Az MKOSZ 10 millió forintot oszt szét a kerettagok között, de ha Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány beleegyezik, akkor megemelik a jutalmat. Azt is a kapitányra bízzák, hogy teljesítmény alapján vagy egységesen, átlagolva kapnak jutalmat a játékosok.

Az összeg annak tudatában elég kevésnek tűnik, hogy az MLSZ az Eb-részvételért 1,2 milliárd forintot osztott szét a futballisták és az edzői stáb tagjai között.

A 2017-es Európa-bajnokságot augusztus 31. és szeptember 17. között Helsinkiben, Tel-Avivban, Isztambulban és Kolozsváron rendezik meg. Szalay elmondta, a cél a tisztes helytállás, a csoportból való továbbjutás. A jövő évi kontinenstorna sorsolására november 22-én kerül sor Törökországban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik