Sport

Rasszizmussal vádolják a britek a magyar szurkolókat

A magyar férfi kosárlabda-válogatott nagyszerű teljesítményt nyújtva, maximális pontszámmal vezeti csoportját az Eb-selejtezősorozatban. Legutóbb a briteket verték a mieink 88-80-ra, a hazai szurkolók szerint a magyarok sértő megjegyzéseket tettek a színes bőrű játékosokra, illetve azt skandálták, hogy:

Hány ki…ott feka van a csapatotokban

A Blikk szerint a sajtópáholyt is ­miattuk kellett kiüríteni a találkozó utolsó perceiben, mert pénzérmékkel dobálták az újságírókat.

A szombati mérkőzésen történt szurkolói viselkedés ügyében a nemzetközi szövetség és a rendőrség is vizsgálódik. Amint a nyomozás befejeződik, bővebb tájékoztatást adunk

-írta közleményében a brit szövetség. Bodnár Péter az MKOSZ főtitkára az esettel kapcsolatban elmondta:

Egyelőre nincsenek információim a történtekről, én is csak a sajtóból ér­tesültem. A szurkolóink utazását nem mi ­szervezzük, de korábban még nem volt velük baj. A kinti ­delegációnak nem tűnt fel ­semmi szokatlan, és a FIBA-tól sem kaptunk értesítést szombat óta. Nem tudom, hogy lesz-e valamilyen szankció, de mivel még soha nem büntettek minket a drukkereink ­miatt, nem számítunk visszaesőnek, így a pontlevonás valószínűtlen.

A magyar férfi kosárlabda-válogatott legutóbb 1999-ben vett részt a kontinenstornán, a mostani kvalifikációhoz már csak egy meccset kell megnyerni. Szerdán Luxemburgban, szeptember 17-én pedig Macedónia ellen lépnek pályára a mieink.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik