Sport

Csoportelsőként jutott ki az Eb-re a magyar kosárválogatott!

A Luxemburgban selejtezőt játszó magyar férfi kosárlabda-válogatott 1999 után ismét kijutott az Európa-bajnokságra, mivel a csoport másik mérkőzésén a britek nyertek Macedóniában, ezzel biztossá vált, hogy a mieink lesznek a csoportelsők. A brit válogatott a szerda esti mérkőzésen 89-62-re páholta el a macedón csapatot.

A magyar válogatott semmit sem bízott a véletlenre, hiszen a 18 pontos Hanga Ádám vezérletével 68-65-re legyőzte Luxemburgot.

A magyar válogatott a csoport egyetlen százszázalékos csapataként várta az összecsapást, hiszen korábban hazai pályán a briteket és a luxemburgiakat, idegenben pedig a macedónokat és a briteket is legyőzte.

A nyitónegyed derekán már 8-2-re vezettek a mieink, de a hazaiak a második játékrészben fordítottak. A nagyszünetben az ismét remekül lepattanózó luxemburgiak voltak előnyben (38-35).

A térfélcsere után Hanga 8 pontjával elhúzott a magyar csapat, végül szoros végjátékban húzták be a mérkőzést Stojan Ivkovic tanítványai. A magyar válogatott a tét nélküli utolsó fordulóban, szombaton a macedónokat fogadja Szolnokon.

A 40. kontinenstornának Helsinki, Tel-Aviv, Kolozsvár és Isztambul ad otthont 2017. augusztus 31-től szeptember 17-ig. Finnország, Izrael, Románia és Törökország a rendező jogán tagja a 24-es mezőnynek, mellettük a tavalyi Eb-n az első kilenc gárda szerzett részvételi jogot. Hozzájuk csatlakozik a selejtezőből 11 válogatott, a hét csoportgyőztes és a négy legjobb második.

Férfi kosárlabda, Eb-selejtező, 5. forduló, végeredmények:

Macedónia – Nagy-Britannia 62-89

Luxemburg – Magyarország 65-68

Ajánlott videó

Olvasói sztorik