Sport

Eb-selejtező: Hanga Ádám a mezőny legjobbja

Hanga Ádám eddig a teljes mezőny legjobbja a férfi kosárlabda Európa-bajnoki selejtezőben. A négy forduló után százszázalékos magyar válogatott vezére a bb1.hu portál összesítése szerint a meccsenkénti hatékonyságot összegző mutató (VAL) szempontjából az első helyen áll 21,3-as átlaggal.

Vojvoda Dávid ugyanebben a mutatóban a hatodik helyen áll 19,8-cal. Ami a ponterősséget illeti, a Szolnoki Olaj 26 éves játékosa 21,5 pontos átlagával a második legjobb dobó a mezőnyben, Hanga 19,8-cal az ötödik ezen a listán.

A nemzetközi szövetség utóbbi játékost be is választotta a forduló álomcsapatába. A britek ellen ismét villogott a spanyol Vitoria légiósa, Londonban 18 ponttal, kilenc lepattanóval és nyolc gólpasszal járult hozzá a sikerhez.

A magyar férfi kosárlabda-válogatott legközelebb szerdán lép pályára Luxemburgban, szombaton pedig Macedónia ellen zárják a kvalifikációt Szolnokon. A mieink legutóbb 1999-ben vett részt a kontinenstornán. A 40. Európa-bajnokságnak Helsinki, Tel-Aviv, Kolozsvár és Isztambul ad otthont 2017. augusztus 31-től szeptember 17-ig.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik