Sport

Ryan Lochtet csúnyán elmeszelték

A hatszoros olimpiai bajnok amerikai úszó tíz hónapos eltiltást kapott a riói benzinkutas hazudozós balhéja miatt. Exkluzív információként a szintén amerikai TMZ Sports írta meg mindezt.

Úgy tudják, az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága és Úszó Szövetsége közösen hozta meg az ítéletet. Egyelőre senki sem erősítette meg Lochte eltiltását, ám ha valóban tíz hónapig nem szerepelhet versenyen, akkor is rajthoz állhat a budapesti világbajnokságon, amelyet 2017. július 14. és 30. között rendeznek, a medencés úszók július 23-tól versenyeznek.

A TMZ úgy tudja, Lochte társai, Gunnar Bentz, Jack Conger és Jimmy Feigen rövidebb felfüggesztést kaptak.

A négy úszó botrányosan viselkedtek Rio de Janeiróban. EMég az olimpia ideje alatt kimentek a faluból, átmulattak egy éjszakát, majd hazafelé betértek egy benzinkútra, handabandáztak egy sort, majd megrongálták a mellékhelyiséget. Később azt állították, hogy rendőrnek öltözött banditák kirabolták őket.

Persze annyira be voltak nyomva, hogy elfelejtették, a számukra a világ másik végén lévő Rióban is kamerákkal van felszerelve minden benzinkút… Kiderült, semmilyen támadás nem történt. Lochte később mindent bevallott és a közösségi oldalán kért elnézést szurkolóitól.

A szponzoraitól már nem kell, hiszen sorra kihátráltak mögüle. Nemrég a Speedo jelentette be, hogy nem támogatja többé az úszót, majd a Ralph Lauren is hasonlóan döntött. Csakúgy, mint a Syneron-Candela és az Airweave is. A Forbes szerint Lochte a szponzori díjakkal együtt, körülbelül egymillió dollárt keresett a riói olimpián.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik