Sport

Tízmillió dollárt bukott, ezért celebnek áll Ryan Lochte

A usmagazin.com egy bennfentes informátorára hivatkozva azt állítja, hogy a riói olimpián óriási balhéba, hazugságba keveredett hatszoros olimpiai bajnok úszó, Ryan Lochte a medence klóros vizét inkább a táncparkettre cseréli.

A lap úgy tudja az úszó aláírta szerződését a 23. Dancing With the Stars soron következő szezonjára, ergo beáll celebnek. Nem egyedi példa, hamarjában Magyarországról Kucsera Gábor jut eszünkbe, akit tavaly kokainfogyasztáson kaptak, ezért az olimpia előtt abbahagyta a pályafutását és azóta inkább a kereskedelmi csatornákon szerepel. Legutóbb például a Nagy Duettben vetkőzött Dér Heni mellett.

A lap bennfentes informátora azt állítja:

Ne felejtsük, Lochte még mindig olimpiai bajnok! Príma lesz a show-ban, ahol képes lesz megmutatni Amerikának, alapvetően jó srác, aki egyszer hibázott.

Ryan Lochte és úszó társai, Jack Conger, Jimmy Feigen és Gunnar Bentz  botrányosan viselkedtek Rio de Janeiróban, a múlt hétvégén. Az amerikai úszók megrongálták a mellékhelyiséget egy benzinkúton, később ezzel szemben azt állították, hogy kirabolták őket.

europress
A négy vétkes úszó balról jobbra és fentről le: James Feigen, Ryan Lochte, Gonnar Bentz és Jack Conger Foró: europress

A videofelvételek alapján persze kiderült, semmilyen támadás nem történt, így kifejezetten kellemetlen helyzetbe kerültek a sportolók. Lochte a közösségi oldalán kért elnézést a szurkolóitól.

A szponzoraitól már nem kell, hiszen sorra állnak ki mögüle. Nemrég a Speedo jelentette be, hogy nem támogatja többé az úszót, most a Ralph Lauren is hasonlóan döntött. Csakúgy, mint a Syneron-Candela és az Airweave is. A Forbes becslése szerint Lochte nagyjából tíz millió dollártól eshet így el a riói olimpiát követően.

Az Egyesült Államok Olimpiai Bizottságának elnöke, az Associated Pressnek azt nyilatkozta, a szervezet fegyelmi eljárást indít az úszók ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik