Sport

Babosék nem bírtak a Williams-tesókkal a wimbledoni döntőben

Az ötödik helyen kiemelt Babos Tímea, Jaroszlava Svedova kettős a negyeddöntőben a címvédő, első helyen rangsorolt Martina Hingis, Sania Mirza duót verte a wimbledoni tenisztorna női párosversenyében, majd amerikai ellenfelet takarított el az útból a legjobb négy között. Babos karrierje során harmadszor jutott el egy Grand Slam-torna döntőjébe párosban: 2014-ben és 2015-ben is Wimbledonban volt ott a végső küzdelemben, előbb a női páros mezőnyében, majd a vegyespárosoknál.

Ezúttal a Serena Williams, Venus Williams kettős volt az ellenfél. Előbbi egyesben legyőzte Angelique Kerbert, így GS-győzelemmel hangolt a páros döntőre.

Fotó: Europress Fotóügynökség
Fotó: Europress Fotóügynökség

Az első szett elején az egyébként végig nagyon jókedvűen, mosolygósan játszó magyar, kazah páros magabiztosan hozta a saját adogatásait, nem úgy Williamsék. Babosék 2-2-nél brékelni is tudtak, de azonnal el is veszítették az előnyüket. A következő adogatójátékukat ismét elbukták, és bár később három játszmalabdát is hárítottak, végül 6-3-ra elveszítették az első felvonást.

A második szettben 3-3-nál jött a fordulat, Babos és Svedova a kezdeti magabiztos szerva után ekkor 15-re veszítették el az adogatójátékukat. Ez végül döntőnek bizonyult, 5-4-nél Venus a győzelemért szervált, és bár Babosék megizzasztották ellenfelüket, lezárta a meccset az amerikai testvérpár.

Serena és Venus Williams párosban hatodik alkalommal diadalmaskodtak Wimbledonban.

Eredmény – Wimbledon, női páros, döntő

Serena Williams, Venus Williams (amerikai) – Babos Tímea, Jaroszlava Svedova (magyar, kazah 5.) 6-3, 6-4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik