Sport

Babos Tímea döntőt játszik Wimbledonban

Babos Tímea Jaroslava Svedovával az oldalán péntek délután lépett pályára a wimbledoni tenisztorna női páros versenyének elődöntőjében. A duó a negyeddöntőben a címvédőt búcsúztatta, ezúttal a 10. helyen kiemelt Raquel Atawo, Abigail Spears amerikai kettőst kellett legyőzniük a fináléba jutásért.

Rosszul kezdődött a mérkőzés Babosék számára, hiszen rögtön 2:0-s hátrányban találták magukat, majd 4:1-nél úgy tűnt, hogy elment az első szett, de szerencsére összeszedte magát az ötödik helyen kiemelt páros, és zsinórban öt szettet megnyerve behúzták az első játszmát.

Sőt, a lendületet sikerült átmenteni a második szettre, kétszer is brékeltek Babosék így 4:0-nál nagyon közel kerültek a fináléhoz. Az amerikai párosnak már csak a szépítésre futotta, végül simán, 6:2-re nyerték Babosék a játszmát és bejutottak a női páros verseny döntőjébe.

Nagyon örülünk a győzelemnek! Ma talán lassabban kezdtünk, de együtt összeszedtük magunkat, utána pedig zsinórban kilenc játékot nyertünk, így fordítottunk. Ismét nagy élményt jelentett, hogy telt ház előtt játszhattunk az egyes pályán

-nyilatkozta honlapján a magyar teniszező.

A pénteki második elődöntőben a Serena Williams, Venus Williams páros két játszmában legyőzte a nyolcadik helyen kiemelt Julia Görges, Karolina Pliskova német, cseh duót, így az amerikai testvérpár lesz Babosék ellenfele a szombati fináléban.

Wimbledon, női páros verseny, elődöntők:

Babos, Svedova (5.) – Atawo, Spears (10.) 6:4, 6:2

S. Williams, V. Williams – Görges, Ka. Pliskova (8.) 7:6 (7-3), 6:4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik