Sport

Brit-kanadai döntő lesz a férfiaknál Wimbledonban

Brit-kanadai döntőt rendeznek a férfiak egyes versenyében Wimbledonban – számol be a verseny hivatalos honlapja.

Milos Raonic óriási csatában győzte le Roger Federert az első elődöntőben. Az első szettben csak a kanadai játékos tudott brékelni, így ő került előnybe. A második szettben a svájci teniszező négy játszmalabdát is kihagyott, de a rövidítésben végül 7-6-ra nyert és kiegyenlített.

Federer magabiztosabban játszott a harmadik szettben, melyet 6:3-ra húzott be. A 25 éves kanadai azonban nem tört meg, 7:5, 6:3-mal fordított és bejutott a fináléba. Ezzel ő lett az első kanadai, aki Grand Slam-döntőbe jutott egyesben a férfiaknál.

A pénteki második elődöntőben a második helyen kiemelt brit Andy Murray három sima játszmában győzte le a tizedikként rangsorolt cseh Tomas Berdychet.

A hölgyek egyes versenyében az első helyen kiemelt Serena Williams és a negyedikként rangsorolt Angelique Kerber mérkőzik meg a döntőben.

A wimbledoni tenisztorna női páros versenyének pénteki elődöntőjében Babos Tímea Jaroslava Svedovával az oldalán bejutott a fináléba, ahol a Serena Williams, Venus Williams kettős lesz az ellenfél.

Wimbledon, férfi egyes verseny, elődöntők:

Raonic (kanadai, 6.)-Federer (svájci, 3.) 6:3, 6:7 (3-7), 4:6, 7:5, 6:3

Murray (brit, 2.)-Berdych (cseh, 10) 6:3, 6:3, 6:3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik