Sport

Túl szexi a Nike által tervezett wimbledoni teniszruha

A Nike sportszergyártó céget rengeteg kritika éri az általuk fejlesztett Premier Slam teniszruha miatt – írja az nbcnewyork.com.

A dressz sokak szerint rendkívül kihívó, így nem illik a torna szellemiségéhez. A színével nincs baj, az nyilván tiszta fehér, de a szabása miatt túl sokat mutat egy esetleges intenzív mozdulatnál.

A játékosok sem maradéktalanul elégedettek. Elmondásuk szerint van, hogy a ruha részei a derékvonal fölé szállnak, ez pedig akadályozza a teniszezőket az ütéseknél.

Katie Boulter kreatív volt, ő fejpánttal és övvel igyekezett megakadályozni a villantásokat.

Sabine Lisicki konkrétan kijelentette, hogy kínosan érezte magát a szponzor által biztosított ruhában. Azért nem mindenki fogadta ellenségesen a dresszt, Eugenie Bouchard-nak kifejezetten tetszik, azt írta róla, hogy rövid és aranyos.

Short & sweet 😉 @nikecourt #stealtheshow A photo posted by Genie Bouchard (@geniebouchard) on Jun 25, 2016 at 12:28pm PDT

Az ellentmondásos fogadtatás ellenére Matthew Kneller, a Nike szóvivője elmondta, nem tervezik visszahívni a szerelést.

Nem teszünk ilyen drasztikus lépést, gyakran verseny közben módosítunk a ruhán a sportolók kérésének megfelelően. Szorosan együtt dolgozunk a játékosokkal, hogy a legjobbat hozzák ki magukból.

Wimbledon egyébként híres a szigorú dress code-ról. A fehér szín előírás, a hölgyeknél nincs megszabva a ruha hossza, csupán ízlésességre szólít fel a szabálykönyv.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik