Sport

A magyar lányok a legjobbak a “kocsmasportban”

Persze meg kell védjük a tekéseket, ahogy korábban ezt az Index is megtette, és ezért is tettük idézőjelbe a címben használt jelzőt. Merthogy a közhiedelemmel, vagy a falusi reflexekkel ellentétben a teke már rég nem az a kocsmasport, ahol két korsó sör után mindenki nagy tudásúnak érezheti magát.

Aki nem hiszi, próbálja ki egyszer. Nem egyszerű ledönteni azt a kilenc bábút egy gurítással, de kettővel sem… Ami biztos, mi magyarok egészen jók vagyunk tekében.

Hegedűs Anita (606 fa) például elég rendszerességgel, és eredményesen gyakorolta ezt a sportot ahhoz, hogy a horvát Klara Sedlar – egészen kiemelkedő eredményt ért el 617 fával – mögött egyéniben a második helyen végezzen az U23-as teke világbajnokságon.

Tóth Dorottya (559 fa), Hári Boglárka (566 fa), Tóbiás Anett (577 fa), Nagy Beatrix (584) és Hegedűs Anita összetételű magyar válogatott rendkívül kiélezett, izgalmas csatában 3460 fás teljesítménnyel, mindössze két fával előzte meg a házigazda horvátokat – számolt be az utanpotlassport.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik