Sport

Médiatörténeti eseményt jelentett be az MTVA

A magyar közmédia élőben közvetíti a szeptemberi, XV. paralimpiát Rio de Janeiróból.

A magyar televízió történetében először 2012-ben, a londoni paralimpiáról sugárzott napi egyórás összefoglalót. Korábban soha, maximum a sporthírekben, szóban került megemlítésre egy-egy magyar siker.

A Magyar Paralimpiai Bizottság és az MTVA közös sajtótájékoztatóján Héder Barna, az M4 Sport igazgatója ezzel szemben bejelentette, hogy Rióban minden másként lesz.

Az MTVA stábjából hat fő lesz jelen Brazíliában, és megpróbálnak minden magyar érdekeltségű eseményről azonnal háttéranyagot adni, míg a versenyeket napi több órában, itthonról, de élőben közvetítik majd.

Szabó László, az MPB elnöke elmondta, jelenleg 24 kvótával rendelkező versenyzője van a magyar csapatnak – úszásban tíz, asztaliteniszben hat, erőemelésben, cselgáncsban és sportlövészetben kettő-kettő, kajak-kenuban és kerékpársportban pedig egy-egy -, de remélik, hogy elérik, vagy túl is szárnyalják majd a 2012-es 33 kvótát. A kvalifikációs időszak a nyáron zárul.

facebook.com
Váczi Anita érmet szeretne hazahozni Rióból (Forrás: facebook.com)

A sajtótájékoztatón a paralimpikonokat Váczi Anita kerekesszékes kajakozó képviselte, aki beszámolt arról, hogy a kvóta tavalyi megszerzése óta támogatókra lelt, ennek köszönhetően sikerült új sporteszközöket beszereznie, s így sokat javult a teljesítménye. Hozzátette: az a célja, hogy Rióban eljusson a dobogóig.

A riói paralimpiát szeptember 7. és 18. között rendezik.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik