Sport

Ő az egyik jelölt a magyar női kézilabda-válogatott kispadjára

A balul sikerült női kézilabda-világbajnokság után lemondott a posztjáról Németh András, a magyar együttes szövetségi kapitánya. A helyét ideiglenesen Magyarország két topcsapatát, a Győrt és a Ferencvárost irányító Ambros Martín, Elek Gábor duó vette át, a nyárig ők látják el a kapitányi teendőket.

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) ugyanakkor a háttérben gőzerővel dolgozik a végleges kapitány megtalálásán, igaz, ahogyan Pálinger Katalin fogalmazott az nso.hu-nak, felesleges kapkodni, az idő nem sürget és jelenleg jó kezekben van a csapat. Na, meg nem egyszerű a jelöltekkel sem egyeztetni, javában zajlik a klubszezon hajrája.

A román ProSport napilap úgy tudja, hogy a lengyel válogatott kapitánya, a CSM Bucurestit a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe juttató Kim Rasmussen is jelölt a posztra. Pálinger ezt megerősítette:

Igen, tárgyalunk Kim Rasmussennel is. De arra nincs felhatalmazásom a szövetség elnökségétől, hogy beszámoljak róla, mennyire előrehaladottak ezek a tárgyalások

– mondta a szövetség női válogatottért felelős alelnöke és azt is elárulta,

számos jelölttel felvették a kapcsolatot,  népszerű a magyar kapitányi poszt, sokan látnak fantáziát a csapatban.

Az még nem dőlt el, hogy magyar vagy külföldi lesz a végleges befutó. Az azonban biztos, hogy négyéves időszakra terveznek vele. Legkorábban április 25-én, az elnökség következő ülésén dönthetnek a kapitánykérdésről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik