Sport

Az oroszokat is kipipálta a női pólóválogatott

Szombaton is két mérkőzés vár az együttesre.

Az Olaszország elleni siker után pénteken még várt egy mérkőzés a női vízilabda-válogatottra az athéni Thetis-kupán. Péntek este Oroszország volt a januárban Európa-bajnoki aranyérmet szerző nemzeti együttes ellenfele.

A kapuban remek teljesítményt nyújtott a kontinenstornáról lemaradó Bolonyai Flóra, valamint a délelőtthöz képest ezúttal gólszerzésen is jeleskedett az Antal Dóra, Takács Orsolya páros. Egyedül az oroszok öt gólt szerző pólósát, Olga Gorbunovát nem sikerült semlegesíteni, aki jól élt azokkal a lehetőségekkel, amelyek a 10-5-ös kiállítási arányból adódtak számukra – írja a waterpolo.hu.

Bíró Attila szövetségi kapitány így értékelt a mérkőzés után:

A kellemetlen, sokmozgásos játékuk a várakozásoknak megfelelően nem kis feladatot adtak számunkra, és büszke vagyok a csapatra, hogy így is magabiztosan nyerték meg a meccset. A negyedik negyed elején éreztem egy kis megtorpanást a játékunkban, ami nem csoda, hiszen kilenc órán belül mérkőztünk az olasz és az orosz együttes ellen, ami azért nem nevezhető mindennapinak. Ezen is túlléptünk, ennek hála nem forgott veszélyben a siker. Ismét jót teljesítették a lányok, ezúttal támadásban alkottunk jobban, ám feltétlen kiemelném Bolonyai Flórát, aki a tizenegy kapott gól ellenére kiválóan védte a kapunkat.

Szombat reggel Franciaország, este pedig Görögország lesz a válogatott ellenfele.

Eredmény – Vízilabda, Thetis-kupa, második félidő

Magyarország – Oroszország 13-11 (3–2, 4–2, 3–4, 3–3)
Magyarország: Bolonyai – Antal 3, Czigány 1, Kisteleki H. 3, Szücs G., Takács O. 3, Illés 1, Keszthelyi 1, Tóth I., Somhegyi, Csabai 1, Menczinger

Ajánlott videó

Olvasói sztorik