Sport

Vízilabda: elvertük az olaszokat

Női válogatottunk az athéni Thetis-kupán első fordulójában bizonyították, nem véletlenül lettek januárban Európa-bajnokok.

A novarai Világliga-vereség után Bíró Attila válogatottja visszavágott az olaszoknak. 8-6-ra megverni őket bármikor szép teljesítmény, úgy kiváltképp, hogy amíg ők gőzerővel készülnek a közelgő goudai olimpiai selejtezőre, addig a mieink kimondva- kimondatlanul már Rióra hangolnak.

Megértették a lányok a lényeget: amit felépítettünk ősszel és januárban, azt nem szabad lerombolni! A mindenkori magyar válogatottnak úgy kell kiállni egy mérkőzésre, hogy nyerni kell, mindegy ki az ellenfél, mindegy ki hol tart éppen az adott felkészülésben. Le a kalappal a csapat előtt!

– fogalmazott a szövetségi kapitány, aki ma délután, 18.45-től már Oroszország ellen küldi medencébe együttesét. Mert nincs megállás.

Thetis-kupa, női nemzetközi torna, Athén, 1. forduló, eredmény:

Magyarország–Olaszország 8–6 (1–2, 1–2, 3–1, 3–1)

Magyarország: Kasó – Czigány 1, Antal, Kisteleki H. 1, Szücs G., Takács O. 1, Illés, Keszthelyi 2, Somhegyi, Bujka 2, Szilágyi, Menczinger 1. Szövetségi kapitány: Bíró Attila

Olaszország: Gorlero – Tabani, Garibotti 1, Queirolo, Radicchi, Aiello, di Mario 2, Bianconi 2, Emmolo, Pomeri 1, Cotti, Frassinetti. Szövetségi kapitány: Fabio Conti

A további program:

Március 11., péntek

Oroszország–Görögország, 10.00

Magyarország–Oroszország, 18.45
Görögország–Franciaország, 20.00

Március 12., szombat
Franciaország–Magyarország, 8.45
Olaszország–Oroszország, 10.00

Olaszország–Franciaország, 18.45
Görögország–Magyarország, 20.00

Március 13., vasárnap
Oroszország–Franciaország, 8.45
Görögország–Olaszország, 10.00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik