Foci

Az évszázad gólját lőtte a magyar pólós

Elképesztő találattal állította be a húsz éves Kovács Gergő a kedd este OB1-es bajnoki végeredményét.

Azt azért nyugodt szívvel megállapíthatjuk, a manapság RacioNet Honvéd néven futó alakulat messze nem emlékeztet a 2000-es évek elején hatszor is bajnoki címet szerző Domino-Honvédra. Maximum a Kőér utcai uszoda, és a háromszoros olimpiai bajnok Dr. Kiss Gergely – aki kedd este a jóval esélyesebb vendégcsapat, az Eger elleni bajnoki ünnepelte 500. ob I-es mérkőzését – juttatja eszünkben a boldogabb időt.

De hiába az átalakult papírforma, a kedd esti Honvéd-Eger mégis a 11-11 lett a végén. Ráadásul olyan drámai végjátékkel, amilyet nem sűrűn él át az uszoda népe.

Történt, hogy a most éppen egri sapkában tempózó Szívós Márton 1,5 másodperccel a vége előtt vezetéshez juttatta a vendégeket (10-11). Ilyenkor nagyjából mindenki elkönyveli a győzelmet, a hazai közönség feláll és szedelőzködni kezd, a vendégjátékosok egymást ölelgetik, a hazai edző bosszankodni kezd és nyugtázza, közel álltunk a meglepetéshez, de nem sikerült.

A honvédosok húsz éves, junior Eb-ezüstérmes, junior-vb bronzérmes játékosa, aki Benedek Tibi szövetségi kapitány noteszában már régóta szerepel azonban másként gondolkodik.

Kovács Gergő gondolt egyet és a középkezdés utáni passzból, a vízből úszógatya-középig kiemelkedve, a félpályán túlról, elemi erővel kapura vágta labdát. A Mikasa az egri kapus Branislav Mitrović előtt megpattant a vízen és védhetetlenül a kapuba vágódott (11-11)

Kőér utcai drámaA Honvéd-Eger bajnoki utolsó másodpercei. Szivós vezetést szerez, majd 1,5 másodperc elég az egyenlítésre – egy félpályán túli lövés megy be, Kovács Gergő hatodik gólja. Ritka pillanatok!Tudósításunk a meccs folyamatosan felkerülő góljaival: http://ugo.hu/0341/

Közzétette: VLV – A magyar férfi vízilabda-válogatott hivatalos oldala – 2016. március 8.

Többek vitatták a gól érvényességét, lévén a duda megszólalt, de egyrészt Kovács még a dudaszó előtt megindította a dobómozdulatot, másrészt a hivatalos jegyzőkönyvben is érvényesként tüntették fel a találatot. Megjegyezzük, Kovács Gergő hat gólt szerzett. A videót a vlv közösségi oldalán találtuk

Vízilabda OB1, felsőház, középszakasz, eredmények:

RacioNet Honvéd – ZF-Eger 11-11 (2-4, 4-2, 2-2, 3-3)
VasasPlaket – Szolnoki Dózsa-Közgép 3-19 (1-4, 2-4, 0-3, 0-8)
BVSC-Wáberer Hungária-Zugló – A-Híd OSC 11-16 (2-3, 4-4, 2-4, 3-5)
ContiTech-Szeged Dia – FTC-PQS Waterpolo 7-8 (1-1, 2-6, 2-0, 2-1)

A tabella:
1.  Szolnoki Dózsa-Közgép                    57 pont
2.  ZF-Eger                                                  49 pont
3.  A-Híd OSC Újbuda                            45  pont
4.  FTC-PQS Waterpolo                        42  pont
5.  RacioNet-Honvéd                              32  pont
6.  ContiTech-Szeged-Diapolo            30  pont
7.  BVSC-Wáberer Hungária-Zugló  27  pont
8.  VasasPlaket                                          24  pont

Ajánlott videó

Olvasói sztorik