Sport

A válogatott kézis elmondta, miért igazol Győrből a rivális Fradihoz

Csütörtökön az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata bejelentette, milyen változások lesznek a keretben a nyáron – erről itt olvashat bővebben. Az egyik legnagyobb fogás kétségtelenül Kovacsics Anikó, aki a rivális Győri Audi ETO KC-től érkezik és két évre írt alá. A játékos a fradi.hu-nak mesélt döntése hátteréről:

Igen nehéz döntést kellett meghoznom, hiszen nagyon régóta játszom jelenlegi csapatomban, de úgy érzem jól döntöttem, mikor elfogadtam az ajánlatot.

Nagy lehetőségnek és kihívásnak tartom, hogy a Ferencvárosban játszhatok a következő szezontól. Már a megkeresés és a felvázolt jövőkép is egyből pozitív benyomást tett rám, ami segített a döntés meghozatalában. A csapat minden játékosát jól ismerem, a beilleszkedés úgy érzem ennek köszönhetően könnyedén fog menni. Csupa izgalommal és várakozással tölt el, hogy nemsokára e munka részese lehetek. Szeretném elbírni a terhet, ami rám vár és ezáltal még tovább fejlődni a jövőben” – mondta a fradi.hu-nak Kovacsics.

Nem ő az egyetlen magyar válogatott érkező, Vácról sikerült elcsábítani a kapus Bíró Blankát. Az már korábban eldőlt, hogy a vb-ezüstérmes holland Danick Snelder két évre írt alá.

Sokan hosszabbítanak: a spanyol Nerea Pena, továbbá Szamoránsky Piroska és Szarka Adrienn 1-1, Szöllősi-Zácsik Szandra és Szikora Melinda 2, Mészáros Rea pedig 3 évvel hosszabbított. Faluvégi Dorottya az MTK-nál, valamint Monori Orsolya a NEKA-nál kölcsönben töltött egy év után visszatér az FTC-hez.

Lesznek távozók is: Cifra Anita, Szekerczés Luca, Katarina Tomasevic, valamint Kovacsicz Mónika a következő szezontól már nem segíti tovább a csapatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik