Sport

Álomsztori: a Fehérvárról indult csatár gólt lőtt első NHL-es meccsén

Derek Ryan neve ismerősen csenghet a magyar jégkorongszurkolók számára. Az amerikai hokis a 2011-12-es szezonban, az Alberta Egyetem csapatától érkezett a Raktár utcába és rögtön belopta magát a szurkolók szívébe, 50 alapszakasz-meccsen 49 pontot termelt.

A szakítás aztán nem sikerült túl szépre, mert bár úgy tűnt, hogy Ryan marad a Volánnál, a center végül egy szezon után elhagyta a fehérváriakat és a Villachba igazolt. Ott két sikeres idényt húzott le, amerikai válogatott lett, tavaly pedig már a svéd élvonalban kergette a pakkot, ahol megválasztották az év támadójának is.

Az Örebrotól vezetett az útja az AHL-es Charlotte Checkershez, ahol ő lett a csapatkapitány, 55 meccsen 42 pont a mérlege. Fel is figyeltek rá az NHL-ben, a magyar idő szerint szerda hajnali mérkőzésre magához rendelte őt Carolina Hurricanes. Már ez önmagában egy szenzációs történet, ám még nincs vége:

Derek Ryan élete első NHL-es mérkőzésén rögtön betalált.


Azzal a góll egyenlített New Jerseyben a Carolina, amely végül 3-1-re nyert.

Ez egész egyszerűen hihetetlen. Fantasztikus és érzelem dús nap volt ez, lejátszhattam az első NHL-es meccsem, az már csak hab a tortán, hogy be is találtam. Nem is tudom szavakba önteni, hogy mit érzek

– mondta az nhl.com-nak Ryan.

Eredmény – NHL, alapszakasz

New Jersey Devils – Carolina Hurricanes 1-3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik