Sport

Olyan gólt lőtt, hogy az ellenfél talán még most sem érti, mi történt

Az észak-amerikai jégkorong-bajnokság (NHL) 2015-ös játékosbörzéjén a kanadai Connor McDavidet választottak ki első helyen az Edmonton Oilers. Ezen persze senki sem lepődött meg, a 19 éves hokis volt az elsőszámú 1/1-es várományos, az utánpótlásban csak úgy ontotta magából a gólokat és az asszisztokat, mellette pedig a kanadai U18-as és az U20-as válogatottal is világbajnoki címet nyert, ezekből a sikerekből ráadásul oroszlánrészt vállalt magára.

Az NHL-ben sem kezdett rosszul, 13 mérkőzésen 5 gólt és 7 gólpasszt jegyzett, azonban novemberben eltört a kulcscsontja, 37 meccset kellett kihagynia. Magyar idő szerint szerda hajnalban lépett ismét a jégre, a visszatérése pedig elég nagyot szólt: lőtt egy gólt és adott két gólpasszt a Columbus Blue Jackets ellen 5-1-re megnyert összecsapáson.

A győztes találat az ő nevéhez fűződik, ráadásul szépségdíjas gólt szerzett: előbb két védőn hámozta át magát (egyikük el is esett), majd cselsorozatával az őrületbe kergette a Blue Jackets kapusát, végül az üresen maradt hálóba lőtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik