Sport

NHL: műverekedés az All Star-gálán

A Csendes-óceáni csoport csapata nyerte az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) nashville-i All Star-gáláját, amelyen John Scottot választották a torna legértékesebb játékosának (MVP).

A gálán három 2×10 perces mérkőzést rendeztek. A Keleti-főcsoportból az Atlanti csoport együttese 4-3-ra verte a Metropolitian divízió alakulatát, a Nyugati főcsoportból pedig a Csendes-óceániak 9-6-ra bizonyultak jobbnak a Központi csoportnál. A két győztes vívta a finálét, amelyet végül Corey Perry 14. percben ütött góljával 1-0-ra nyert a Csendes-óceáni csoport.

A mérkőzéseken csapatonként egyszerre 3 mezőnyjátékos és 1 kapus volt a jégen.

Az MVP-nek választott Scott szereplése már önmagában is meglepetés volt, hiszen eddigi 285 NHL-mérkőzésén mindössze 5 gólt ütött és adott 6 gólpasszt (11 pont), miközben 542 perc kiállítást kapott, javarészt verekedések miatt.

A szurkolók azonban összefogtak, beválasztották a gálára, és ő lett a Csendes-óceáni csapat kapitánya. Ez nem tetszett az NHL-vezetőinek, megpróbálták elérni, hogy ne szerepelhessen a sztárok mezőnyében. Még egy hónappal ezelőtti klubja, az Arizona Coyotes is elcserélte a Montreal Canadienshez, amely aztán a farmcsapatához száműzte.

A hokifanatikusok azonban kiharcolták, hogy Scott mégis ott lehessen az ünnepi eseményen, és a hokistársak is nagy örömmel fogadták. Scott amúgy maga is bevallotta, hogy nem All star-színtű játékos, ám a rajongók döntését illik figyelembe venni minden érintettnek. A legértékesebb játékosnak járó díjat többek között azzal érdemelte ki, hogy ütött két gólt az elődöntőben.

Még ezen a találkozón “műverekedésben” vett részt azzal a Patrick Kane-nel, aki nála 38 kilóval könnyebb, 23 centiméterrel alacsonyabb, és 11 pontot kéthetente gyűjt össze, nem pedig nyolc idény alatt.

Az All Star-gálákon test-test elleni játék alig fordul elő, verekedés meg sohasem, a sztárok vigyáznak egymás épségére, ezért okozott nagy derültséget, amikor Scott és Kane egymásnak ugrott.

Eredmény – NHL

döntő:
Csendes-óceáni csoport – Atlanti csoport 1-0 (0-0)
gól: Perry (14.)

 

elődöntő:
Keleti főcsoport:
Atlanti csoport – Metropolitian csoport 4-3 (2-2)
gól: Karlsson (4.), Jagr (10.), Ekblad (13.), Subban (16.), illetve Letang (2.), Kuznyecov (5.), Malkin (11.)

 

Nyugati főcsoport:
Csendes-óceáni csoport – Központi csoport 9-6 (3-3)
gól: Scott (1., 14.), Pavelski (6.), Gaudreau (9.), D. Sedin (12., 15.), Hall (15., 18.), Doughty (19.), illetve Neal (1., 9.), Kane (10.), Byfuglien (15.), Seguin (15.), Josi (19.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik