Sport

Széles Sándor születése földrengéssel járt

1956. január 12.-én reggel a dunaharasztiban megmozdult a föld. Ekkor született Gyurta Dániel, olimpiai, világ és Európa-bajnok úszó edzője.

Széles Sándor valamikor hétfőről keddre virradóra azt posztolta közösségi oldalára, 1956. január 12.-én reggel a dunaharaszti földrengés napján megszülettem.

Kedden hajnalban meg is érkezett az első köszöntő SMS üzenet, amelyet tucatjával követtek az újabbakat, közben nem győzte fogadni a telefonhívásokat és megköszönni a közösségi oldalára befutó születésnapi jókívánságokat. Így van az, ha az ember – egy közismert sportember – a 60. születésnapjára ébred…

„Az emberek, közeli és távoli ismerőseim nem felejtettek el, örülnek annak, hogy meggyógyultam, és már nem a kórházi ágyat nyomom

– újságolta boldogan kedden reggel a 60. születésnapjához érkezett Széles Sándor, minden idők egyik legsikeresebb magyar úszóedzője, aki 12 esztendeje ötkarikás ezüstérmet, négy éve pedig olimpiai győzelmet ünnepelhetett Gyurta Dániellel, az első számú tanítványával.

„Azon kívül, hogy a mai születésnapom valójában mérföldkövet állít az életemben, minden olyan, mint máskor, és ennek örülök a legjobban. Hétfőn benéztem a Komjádiba, kicsit beszélgettem a munkatársaimmal, és elmondtam nekik, hogy a jövő hétfőtől szeretnék újra bekapcsolódni a munkába. Például azzal, hogy edzésterveket írok, és ha szükséges, a tanácsaimmal is ellátom a versenyzőket, meg a kollégákat. Új edzők és versenyzők jöttek hozzánk, talán nekik is segíthetek.”

A Magyar Úszó Szövetségben a Hosszú Katinkával és férjével folytatott párbaj ellenére sem állt le az élet, így Széles kedden a szövetségbe, arra a „dupla” köszöntőre hivatalos, ahol a tavaly december 3-án a 30. életévét betöltő Cseh Lászlót, valamint a kétszeres világbajnoknál pontosan kétszer idősebb Széles Sándort ünnepelték meg.

„Az ünnepség után uszodába fogok menni, de most nem a Komjádiba, hanem Csillával vagy a Rudasba, vagy a remek Dandár Fürdőbe, ahol minden olyan szolgáltatás rendelkezésre áll, amire nekünk szükségünk van. Folyamatosan építem fel magamat, mert nehéz hónapok következnek. Nagyon bízok abban, hogy Dani – aki a napokban meglátogatta Franciaországban Gergelyt, az öccsét –London után Rióban is megnyeri a 200 mell döntőjét. A 2015-ös idény arra mutatott, hogy idén nagyobb csatára kell számítani, de azt is bizonyította és ez ne tűnjön dicsekedésnek, hogy még mindig szükség van az „öregre” a háznál…”

– mondta Széles Sándor, aki elismerte, hogy van véleménye az elmúlt hetek viharos úszóeseményeiről, de azoktól elhatárolja magát, mert nem tartja magát illetékesnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik