Sport

Széles Sándorról lemondtak az orvosok, Gyurta Dani tartja benne a lelket

Majd fél év betegállomány után januártól állhat munkába olimpiai bajnokunk mesteredzője. Úgy érzi, szükség van a szemére, a finombeállításra.

Széles először az év elején indult drasztikus fogyásnak, majd Kazanyban, a világbajnokságon lett rosszul, súlyos állapotban haza kellet hozni őt. Októberben írtuk először, hogy talán jobban van és most reményeink szerint valóban sikerül talpra állnia.

„Rövid időn belül másodszor is lemondtak rólam az orvosok, és még azt sem titkolom, hogy nem éppen hosszú életet jósoltak nekem. A nagy kilátástalanságban dr. Pusztay Margit a Szent János Kórházban ismét megtalálta a módját annak, hogy miként lehet talpra állítani engem. Gyógyultnak érzem magam, már nem vagyok 62 kilós csontkollekció, a vitaminok mellett csak egy gyógyszert kell szednem és havonta egy alkalommal ellátogatnom a Jánosba, a kontrollvizsgálatokra.”

– mondta Széles Sándor a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársának.

Széles ötödik hónapja van távol az uszodától, tanítványaitól, márpedig a nála a “klórszag” és a síp hangja is képes elvonási tüneteket produkálni. Hiányzik neki a munka. Az orvosa szerint januárban lesz olyan állapotban, hogy újrakezdheti az életét.

„Nem azért, mert 12-én leszek hatvan esztendős, hanem azért, mert nehezen bírom a versenyzők és az uszoda légköre nélkül. Lehet, hogy lesznek ellenzői az elhatározásomnak, és a visszatérésemet kétkedően figyelő emberek, ám számomra ez nem oszt és nem szoroz: nekem a következő olimpia évében Gyurta Dániel mellett van a helyem. És minden olyan versenyző mellett, akinek a felkészüléséhez hasznos tanácsokat tudok adni. Dani egy fantasztikus úszó, és nagyon bízom abban, hogy képes lesz megismételni a londoni bravúrját, de a 2015-ös eredményei azt mondatják velem, hogy nem árt majd egy kis finombeállítás. Persze úgy is fogalmazhatok, hogy még mindig szükség van az öregre. Az edzésterveket egyébként már írom is”

– mesélt a mesteredző  a tanítványában rejlő motivációs erőről a Telekom Sporthír Szolgálatnak.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik