Sport

Pásztory Dóra: Katinka elmondta, amit gondol, de ez sajnos itt kevés lesz

Hosszú Katinka szerdai sajtótájékoztatója után a kétszeres paralimpiai bajnok Pásztory Dóra a Facebookon fogalmazta meg azokat a kérdéseket, melyeket feltenne a Vasas úszónőjének. Miután csütörtökön lemondott a szövetségi kapitány, Kiss László Pásztory már egy komplett írással jelentkezett, ami a wmn.hu-n jelent meg.

Pásztory ebben azzal indít, hogy le kell rombolnia azt az illúziót, miszerint ő Hosszú Katinka személye mellett állt ki. Ő az őszinte, egyenes párbeszéd mellett kardoskodik. De nem titkolja azt sem, hogy Hosszú képviseli azokat az értéketeket, melyet ő maga is vall.

“A kristálytiszta, átlátható, kiszámítható, biztonságot adó rendszer igényét hallom ki a szavaiból. Azt hiszem, ezért tudok vele azonosulni, és ezért támogatják őt annyian” – írta.

Pásztory megjegyzi azt is: nagy probléma, hogy nincs vitakultúránk.

Ezért is lephetett meg mindenkit, hogy Hosszú Katinka ilyen őszintén beszélt arról, szerinte mik a problémák a magyar úszósportban.

Elmondta, amit gondol. De sajnos ez itt kevés lesz. Ha valóban az a motivációja, hogy változtasson a rendszeren, akkor tovább kell mennie, most már nem fordíthat hátat a kérdéseknek

– írta Pásztory Dóra, aki szerint, ha többen szólalnának fel (akár Hosszú mellett, akár őt megcáfolva), akkor hamarabb meg lehetne találni a megoldást.

A teljes írás itt olvasható el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik