Sport

Hosszú Katinka-ügy: megszólalt az úszónő klubja is

Hosszú Katinka kedden kerek-perec megmondta, hogy mi a problémája jelenleg a magyar úszósporttal, mik azok a dolgok, amikben hiába kéri a szövetség segítségét, a MÚSZ az eredményei ellenére nem tesz semmit.

Gyárfás Tamás, a szervezet elsőre embere aztán minderre reagált (még arra is, hogy Hosszú lényegében zsarolással vádolta meg a szövetség elöljáróit), és bár nem örült, hogy a nagy nyilvánosság előtt zajlik a történet, arra biztatott mindenkit, cselekedjen hasonló módon, a jogos kritikát, észrevételt szívesen veszik.

Az üggyel kapcsolatban sokan kíváncsiak voltak Hosszú klubja, a Vasas véleményére is. Markovits László az újságíróknak nem válaszolt, ellenben egy rövid közleményt kiadott, íme:

„Hosszú Katinka és a Magyar Úszó Szövetség egyaránt komoly értéket képvisel a magyar sportban, így mindannyiunk érdeke, hogy minél hamarabb rendeződjön a köztük lévő nézeteltérés. Az olimpiai felkészülés hajrájára fordulva különösen fontos, hogy a felek minél hamarabb egyetértésben, nyugodt körülmények között tudjanak tovább dolgozni.

Amennyiben szükséges, a Vasas SC saját lehetőségeihez mérten természetesen kész ehhez minden segítséget megadni, hiszen számunkra is az a legfontosabb, hogy Rióban minél több sikernek örülhessünk.

Egyébként optimista vagyok, hiszen mind Katinka, mind a Gyárfás Tamás által vezetett szövetség többször bizonyította már profizmusát” – olvasható a vasassc.hu-n.

Cseh László még kedden úgy nyilatkozott a történtek kapcsán, nem nagyon érti, Katinka mire is gondolt, mivel ő például minden szükséges támogatást megkapott a szövetségtől. Szerdán aztán a MÚSZ bejelentette: a legjobb magyar úszók amolyan „karácsonyi ajándék” gyanánt 2-től 12 millió forintig terjedő összeget kapnak a szervezettől extra támogatásként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik