Sport

Pálinger: Motiváltságban maradtunk alul

Kezdjük a tényekkel: a magyar női kézilabda-válogatott hétfőn kikapott Lengyelországtól (23-24), ezzel pedig nem jutott be a legjobb nyolc közé a dániai világbajnokságon és már csak matematikai az esélye annak, hogy ott legyen a csapat az olimpiai selejtezőn. A vb-t a 11. helyen zártuk, ez a válogatott legrosszabb eredménye a világeseményen.

A lengyelek elleni meccsen sérülések is nehezítették Németh András kapitány dolgát, ettől függetlenül szemmel láthatóan motiváltabbak voltak a rivális játékosai. És ezt még nem is mi mondjuk, hanem Pálinger Katalin csapatmenedzser, aki a szövetség alelnöke is.

A legfájóbb, hogy nem szakmailag, hanem motivációban múltak minket felül. Azzal nyertek, hogy úgy álltak neki a meccsnek: ez életük lehetősége

– mondta Pálinger a Nemzeti Sport Online-nak, aki szerint még ennek ellenére is nyerhettünk volna, mert az ellenfél semmi extrát nem mutatott a kőkemény védekezésen túl.

Szerinte a szövetség a megfelelő felkészülést biztosította a csapat számára és abban sem teljesen biztos, hogy kapitánykérdés van.

A motivációnak belülről kell jönnie a játékosokból. Ehhez az kell, hogy feldolgozzák, mekkora tétje van a meccsnek, és úgy álljanak hozzá, a falon is át kell menni a győzelemért. Az a plusz hiányzott, amire nem lehet edzeni, amire nem lehet felkészülni. Ez vagy jön belülről vagy nem jön. Nem bűnbakokat keresek, tudom, hogy ezért az eredményért a stábnak kell vállalnia a felelősséget, de könnyebb helyzetben lennék, ha azt tudnám mondani, itt edzői kérdés volt, de félek, hogy ez nem így van, és több van a háttérben…

Pálinger nem akart nyilatkozni a saját jövőjéről és így tesz Németh András is, akit az MKSZ elnöke szólított fel lemondásra. A kapitány szerdán sajtótájékoztatót tart, utána vélhetően okosabbak leszünk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik