Sport

Rekord mennyiségű maci repült a jégre

Világrekord született a "Dobj egy macit!" kezdeményezés történetében.

Rekord mennyiségű plüssmacit dobtak a jégre a nézők a Calgary Hitmen vasárnapi mérkőzésén. Az alsóbb amerikai jégkorongligában, a WHL-ben szereplő csapat eddig is élen járt a macidobálásban, a korábbi, 2007-es világrekord is a csapat nevéhez fűződik. Akkor 26 919 plüssfigurát sikerült összegyűjteni.

A rendszerint karácsony előtt megtartott jótékonysági kezdeményezést 2015-ben 21. alkalommal rendezik meg Észak-Amerikában. Az idei akció a Swift Current Broncos-Calgary Hitmen mérkőzésre esett, amelyet Scotiabank Saddledome-ban rendeztek meg. A Calgary vezetősége nem zárta ki, hogy idén akár rekordot is dönthetnek a szurkolók, hiszen sosem látott mennyiségű jegy kelt el. A nagy macieső végül a 2. harmadban hullott le, miután a Hitmen megszerezte első gólját a mérkőzésen. Összesen 28 815 plüssállat került a pályára.

A játék ezután hosszú percekig állt, a macikat összeszedték, majd autóval vitték le a jégről. A mérkőzést végül szétlövésben a Calgary Hitmen nyerte, jelenleg a WHL keleti csoportjának élén áll.

Az amerikai mintára hazánkban is hagyománnyá vált “Dobj egy macit!” kezdeményezés, melyet nevükhöz méltóan a Miskolci Jegesmedvék – mára már DVTK – csapata hozott be. Az akciókra a MOL Ligában is rendszerint november-december környékén kerül sor, legutóbb például kedden, a Debrecen-Brassó mérkőzésen. Magyarországon azonban az sem ritka, hogy a plüssállatok egy-egy válogatott meccsen repüljenek a jégre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik