Sport

Fantasztikus szegedi győzelem a kézilabda Bl-ben

Már biztosan továbbjutott a csoportból a magyar együttes.

A MOL-Pick Szeged nagyszerű játékkal 30-24-re legyőzte a vendég Rhein-Neckar Löwent a férfi kézilabda Bajnokok Ligája tizedik fordulójában, ezzel pontszámban beérte német riválisát, és már biztosan továbbjut csoportjából.

Az október 17-i, mannheimi ütközetben a Tisza-partiak az első félidőben jól tartották magukat, ám 30-25-ös vereséggel tértek haza.

A mostani meccs elején lépéselőnyben volt a Löwen, ám 4-4 után sorozatban háromszor volt eredményes a Szeged, és a 15. percben időt kértek a vendégek. Aztán 9-5 után agresszívebbé vált a játékuk, és megkezdték a felzárkózást, a lendületüket pedig egy kiállítás törte meg. A Szeged csonka emberelőnye alatt 13-10-re vezetett újból, és végül kétgólos előnnyel mehetett a pihenőre.

A hazaiak szlovén sztárja a folytatásban is sziporkázott, vezérletével a 40. percre 20-15-re ugrott meg a Tisza-parti együttes. A németek időkéréssel és cserékkel reagáltak a kialakult helyzetre, de nem nyugodtak meg, egyre ingerültebben játszottak.

A vendégek védekezése nem állt össze, így a Szeged tartani tudta előnyét, de megnyugodni nem lehetett. Az is a hazaiak malmára hajtotta a vizet, hogy a Löwen sokat hibázott a kritikus szakaszokban. A záró percek igazi ünnepet hoztak, és a lefújás pillanatában sikerült hatgólos különbséget kialakítani, azaz az egymás elleni mérleg a Szegednek kedvez.

A nap másik érdekessége, hogy a címvédő spanyol Barcelona otthon kapott ki a magyar szövetségi kapitány, Talant Dujshebaev irányította lengyel Kielcétől.

A BL februárban, a lengyelországi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság után folytatódik.

Eredmény – Kézilabda, férfi Bajnokok Ligája, B csoport, 10. forduló

MOL-Pick Szeged – Rhein-Neckar Löwen (német) 30-24 (14-12)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik