Sport

Nagyon megverte a Győr a nyolcszoros BL-győztest

Győzelmükkel bejutottak a középdöntőbe Görbiczék.

A Győri Audi ETO KC hazai pályán könnyed győzelmet aratott vasárnap az osztrák Hypo NÖ felett a női kézilabda Bajnokok Ligája negyedik fordulójában, ezzel bejutott a középdöntőbe.

A két együttes múlt szombati, ausztriai találkozóját 29-21-re nyerte a Győr, amely a hét közben bajnoki rangadót vesztett a szintén BL-résztvevő FTC otthonában. A három magyart – Mehlmann Ibolyát, Hajgató Annát és Kiss Kittit – is foglalkoztató, egykoron szebb éveket megélt, nyolcszoros BEK-, illetve BL-győztes, Kovács Ferenc edzette osztrák gárda szerdán este az Union Korneuburg otthonában kapott ki 26-24-re. A Hypo utoljára 1993. március 22-én szenvedett vereséget az osztrák pontvadászatban, azóta sorozatban 384 találkozót vívott meg győztesen.

A vasárnapi meccs sem tartogatott sok jót a BL-ben nyeretlen Hypónak, amely csak 4-0-ás hazai vezetésnél talált először a kapuba. A 26. percben már nyolc góllal vezetett a Magyar Kupa-győztes ETO, a szünetben is 17-9 volt az állás.

Fordulás után tíz gólra nőtt a hazai előny (19-9), Jana Knedlikova, Heidi Löke és Tomori Zsuzsanna pedig egyaránt négy gólnál tartott. Számolatlanul jöttek a további győri találatok, az osztrák együttes 18 perc alatt mindössze kétszer volt eredményes. Ambros Martin csapata végül magabiztosan “hozta a kötelezőt”, a meccs legjobbja a hét-hét gólig jutó Tomori és Löke lett.

A Győr sikerével bejutott a 12-es középdöntőbe.

Eredmény – Kézilabda, Női Bajnokok Ligája, C csoport

Győri Audi ETO KC-Hypo NÖ (osztrák) 37-16 (17-9)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik