Sport

Esélyt sem adott német ellenfelének a Fradi

Az FTC-Rail Cargo Hungaria 32-28-ra legyőzte a vendég német Thüringer HC-t a budapesti Syma Csarnokban a női kézilabda Bajnokok Ligája negyedik fordulójában, így nagy lépést tett előre a középdöntőbe vezető úton.

Az FTC múlt vasárnap 30-27-re nyert a Thüringer HC otthonában, és az ott bokaszalag-sérülést szenvedett Szucsánszki Zita, miután kihagyta a Győr elleni szerdai győztes bajnokit, most már vállalta a játékot.

Eleinte egyik csapat sem tudta leszakítani a másikat, majd amikor Szikora Melinda többször védett, az indítások nyomán pillanatok alatt 6-3 lett az állás. A különbség állandósult, és a hátrányban levő vendégek a 12. percben, 7-4-nél időt kértek. A durvuló védekezés miatt a bírók mindkét oldalon kiállításokat osztottak ki, ettől megtört a hazaiak lendülete.

Az időkérés után megnyugodott a Ferencváros, és magabiztos előnyt szerzett a szünetre.A pihenő után felváltva estek a találatok, majd 22-17 után sorozatban háromszor is eredményes volt a házigazda. Negyedórával a vége előtt, 26-18-nál újabb német időkérés következett, ami csak arra volt jó, hogy ne legyen súlyos a vereség. Ráadásul a hajrában már inkább a cserék jutottak szerephez a hazaiaknál, így végül négygólos FTC-siker született.

Amennyiben a horvát Podravka Koprivnica vasárnap nem győz Orléans-ban a francia Fleury Loiret ellen, az FTC az utolsó két forduló eredményétől függetlenül bejut a 12-es középdöntőbe.

A magyar együttes jövő vasárnap Kaproncán, a sereghajtó Podravka otthonában lép pályára.

Eredemény – Női kézilabda BL, 4. forduló, B csoport:

FTC-Rail Cargo Hungaria – Thüringer HC (német) 32-28 (19-12)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik