Sport

Röplabda: Akár meglepetés is lehet a dologban

Egyelőre nem ünnepel a magyar női röplabda-válogatott, amely hétfőn az azeriek legyőzésével bejutott a legjobb tizenkét csapat közé a belga-holland közös rendezésű Európa-bajnokságon.

A magyarok kedden délelőtt 10 órától edzettek az antwerpeni Lotto Arenában, Jan De Brandt szövetségi kapitány távollétében Jókay Zoltán másodedző irányításával. A szakvezető – akinek a testvére, Herman pénteken autóbalesetben elhunyt – a családjához utazott.

A keret tagjai az első negyven percben Darabos Balázs erőnléti edző irányításával gimnasztikáztak, ezt követően az azeriek elleni, hétfő esti összecsapáson legtöbbet szerepelt játékosok szivacshengerrel próbálták frissíteni a fáradt izmokat, a csapat többi része pedig labdás gyakorlatokat hajtott végre.

Az edzői stáb különmunkát végzett Kötél Dórával, aki hétfőn egy ütközésnél sérült meg.“Jól vagyok, bár érzek még némi fájdalmat” – mondta Kötél, akit Pallag Ágnes talált véletlenül mellkason a térdével. Hozzátette, a hatalmas siker után mindenki nagyon boldog volt csapatnál, de az igazi ünneplés majd csak a torna végeztével következik.

“Mindenkinek nagyon jó kedve volt, élveztük egymás társaságát, zene szólt a buszon, az öltözőben, általában Pallag Ági telefonjáról. Ennyi volt az ünneplés, utána mindenki ment a szobájába, mert azért kimerített minket a mérkőzés.”

Fotó: MTI
Fotó: MTI

A németek elleni, szerdai 17.30-kor összecsapással kapcsolatban kiemelte, természetesen a legutóbbi Európa-bajnokságon ezüstérmes rivális a találkozó esélyese, de alaposan felkészülnek belőlük.

Remélem, hogy akár a meglepetés is benne lehet a dologban. Azt hallottam, hogy most őket is meg lehet fogni – jegyezte meg Kötél.

Az azeriek elleni, továbbjutást eldöntő csoportmérkőzésen remekül játszott Tálas Zsuzsanna, aki feladóként tíz ponttal járult hozzá a sikerhez.

“Örültem neki, hogy ilyen jól ment a játék, annak pedig külön is, hogy ezen az összecsapáson, a legfontosabb mérkőzésen, mindenki a maximumot tudta nyújtani. Ha ezt még ki tudjuk nyújtani, akkor bármire képesek lehetünk” – nyilatkozta Tálas, aki többször váratlan és trükkös megoldással járt túl az azeriek eszén.

“A németek elleni már egy ajándékmeccs lesz nekünk, örömjátékot kell bemutatnunk és nem szabad görcsölnünk, mert az inkább csak visszafogna minket. Az ellenfél egy olyan válogatott lesz, amely a világ legfelső elitjébe tartozik” – tette hozzá.

A válogatott délutáni programjában rövid városnézés szerepel, este pedig videózás következik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik