Sport

De Brandt: Ez óriási siker Magyarországnak

A szövetségi kapitány szerint a magyar női röplabda-válogatott rászolgált az azeriek felett aratott hétfő esti győzelemre, amivel kiharcolta a továbbjutást a belga-holland közös rendezésű Európa-bajnokságon.

“Végig domináltunk a mérkőzésen, egyedül a második játszma végén veszítettünk kicsit az önbizalmunkból, ezért kezdtük gyengébben a harmadik szettet, de szépen visszajöttünk” – mondta a belga szakember.

Remekül nyitottunk, kiválóan fogadtunk, tisztában voltunk vele, hogy ez az év meccse számunkra, és jobban kell teljesítenünk, mint az előző találkozókon.

A szakvezető két alkalommal is kulcspillanatban kérte a videobírót, mindkét alkalommal sikerrel tette: “Egyszerűen láttam a labdákat, tudom, hogy a bíróknak nagyon nehéz dolguk van egy-egy esetnél, de szerencsére erre van a challenge.”

Fotó: MRSZ
Fotó: MRSZ

A válogatott a keddi pihenőnap után szerdán a németekkel játszik a negyeddöntőbe jutásért.

De Brandt szerint “azzal a mérkőzéssel még túl korai foglalkozni”, most először pihenni kell és inni egyet erre a sikerre.“Ez óriási siker Magyarországnak, nagyon büszke vagyok rá, hogy én is a részese lehetek” – tette hozzá büszkén Jan De Brandt, aki korábban hazája válogatottjával szerepelt kontinenstornán.

A csapat egyik legjobbja Horváth Dóra volt, akinek személyesen is sokat jelentett a siker:

“Nekem ez nagy álmom volt, hiszen Azerbajdzsánban játszottam, és nem éppen szépen végződött a dolog” – mondta a kiváló ütőjátékos, aki a Rabita Baku együttesében szerepelt, de nem kapott annyi lehetőséget, amennyit szeretett volna, így Olaszországba, a Modenához igazolt.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Erre készültünk az elmúlt négy, de inkább öt hónapban, szerencsére az azeriek rossz napot fogtak ki, nekünk pedig sikerült elcsípnünk őket. Végig ott voltunk fejben, még az elvesztett második szett sem tört meg minket.

Horváth külön kiemelte csapattársát, Pallag Ágnest is:

“Egyszerűen tökéletesen játszott, gyönyörűen védekezett, sáncolt, ütött, de mindenki nagyszerű volt.”

Hozzátette, nagy örömöt jelent neki, hogy végre ilyen sikereket ünnepelhet a nemzeti csapattal, mivel tíz éve kerettag, és végre nemcsak kötelező győzelmeket aratnak B csoportokban, hanem egy Európa-bajnokságon tudtak nyerni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik