Sport

Döntöttek Kucsera Gábor kokainügyében

Az ítélet egyelőre nem nyilvános. Tiszeker Ágnes mindenesetre azt mondta, a sportoló fellebbezhet a döntés ellen.

Augusztus elején derült ki, hogy Csipes Tamara és Dombvári Bence után újabb kajakos kokainozott. Kucsera Gáborról van szó, aki a szolnoki válogatón kiharcolta a világbajnoki részvétel jogát, ám épp a verseny után drogtesztje lett pozitív. Mivel versenyidőszakban történt mindez, így doppingvétségnek is minősül az eset.

A válogatottbeli kerettagságát azonnal megszüntették, és mint a Blikk megtudta, kedden, titokban ülésezett a Magyar Antidopping Csoport (MACS) égisze alá tartozó doppingbizottság, ahol döntés is született Kucsera ügyében. Sem a kajakos, sem a szervezet nem hozta nyilvánosságra, hogy milyen ítélet született, így nem lehet tudni, hogy két- vagy négyéves eltiltást kapott Kucsera.

A MACS első embere, Tiszeker Ágnes szűkszavúan csak annyit mondott a keddi döntésről, hogy az elsőfokú ítélet megszületett.

„A sportoló már a tárgyaláson jelezte, gondolkozik az esetleges fellebbezésen. Ha ez megtörténik, a másodfokú doppingbizottság elé kerül az ügy. A mostanihoz hasonlóan a hazai kajak-kenu szövetség, a Magyar Olimpiai Bizottság és a MACS delegál majd egy-egy tagot, de ők nem lehetnek ugyanazok, akik meghozták az elsőfokú határozatot. Ezt követően még a lausanne-i székhelyű nemzetközi Sportdöntőbírósághoz lehet fordulni” – idézi őt a Blikk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik