Sport

A MOB elnöke nem olvasta el a 2024-es olimpiai tanulmányt

Borkai Zsolt (Array)
Borkai Zsolt (Array)

Borkai Zsolt amondó, az, hogy az 1330 oldalt nem olvasta el, az természetes, és szerinte nyilvánossá kell tenni a teljes anyagot.

„Az, hogy 1300 oldalt nem olvastam el, ez természetes. Nem tettem meg” – mondta Borkai Zsolt a Hír televíziónak. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke sem ismeri a tanulmányt, noha a dokumentumot a MOB kérésére rendelte meg a kormány az egyik nemzetközi tanácsadó cégtől.

„Azt gondolom, hogy végre eljutottunk oda – bár nem a Magyar Olimpiai Bizottság volt a megrendelője ennek az 1300 oldalas tanulmánynak –, hogy megismerhették a magyar emberek a teljes 1300-1400 oldalt. Ez örömteli és jó dolog. Éppen illetékesekkel beszéltem, és mondtam egy héttel ezelőtt, hogy én nem látok abban rizikót, sőt, azt gondolom, hogy a tisztaság megköveteli azt, hogy igenis tudomására kell jutnia minden magyar embernek, és hozzáférhetővé kell tenni ezt a több mint 1000 oldalas anyagot. A jövőben ez meg is fog történni, a Magyar Olimpiai Bizottság ezt kéri, és így van további esélyünk arra, hogy megmaradjon az a támogatottság, ami ahhoz kell, hogy egyáltalán sikeresen tudjunk lépésről lépésre előre haladni, és majd potenciális pályázókká tudjunk válni” – hangsúlyozta Borkai Zsolt.

Ön szerint baj, vagy nem, hogy a MOB elnöke nem olvasta a 2024-es budapesti olimpia megvalósíthatósági tanulmányának minden szavát?

A: Baj, el kellett volna
B: Nem baj, úgysem lesz olimpia Budapesten
C: Egy vezetőnek elég csak az összefoglalót elolvasnia

Ajánlott videó

Olvasói sztorik