Sport

Németh András: Nem a legszerencsésebb a házigazdával összekerülni

A női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint felemás volt a vb-sorsolás.

Szerdán este eldőlt, hogy a magyar női kézilabda-válogatott kőkemény csoportba került a decemberi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. A mieink a házigazda Dánia mellett Montenegró, Japán, Tunézia és Szerbia legjobbjaival mérkőznek meg.

Ahogy a nevében is benne van, a torna kiemelt fontosságú a riói olimpiára való kijutást tekintve, ugyanis a vb győztese kijut Rióba, a 2-7. helyezettek pedig jogot szereznek a 2016 márciusában sorra kerülő ötkarikás selejtezőtornákon való részvételre.


A kapitány szerint a csoport 2-3. helyét célozhatjuk meg
Fotó: MTI 

„Felemás a sorsolásunk. Nagyon nehéz csoportba kerültünk, nyilván nem a legszerencsésebb a házigazdával egy hatosban szerepelni, és a 5. és 6. kalapból is a legerősebb válogatottakat kaptuk, valamint Montenegrót – mondta el Németh András szövetségi kapitány a szövetség hivatalos honlapjának. – Ezzel szemben a B-csoport jóval gyengébb, ott a svédeket érzem a legerősebb csapatnak. A csoportunkban reálitás a legjobb négy közé jutás. Ha le tudjuk győzni Japánon én Tunézián kívül Szerbiát is, és esetleg egy bravúrra is képesek lennénk, akkor feltehetőleg a 2-3. helyen továbbjutva Hollandia vagy Lengyelország lenne az ellenfelünk a vb legfontosabb mérkőzésén, a nyolcaddöntőben. Utóbbi találkozó voltaképpen eldönti, hogy ott lehetünk-e az olimpiai selejtezőben.”

Doboz fejléc szövege

A csoport (Herning): Dánia, Montenegró, MAGYARORSZÁG, Japán, Tunézia, Szerbia
B csoport (Naestred): Kuba, Svédország, Hollandia, Lengyelország, Kína, Angola
C csoport (Kolding): Brazília, Franciaország, Argentína, Koreai Köztársaság, Kongói DK, Németország
D csoport (Frederikshavn): Norvégia, Spanyolország, Románia, Oroszország, Puerto Rico, Kazahsztán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik