Sport

Nyomozók jártak Gömöri Zsoltéknál

gömöri zsolt (Array)
gömöri zsolt (Array)

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda munkatársai iratokat és számítógépes adatokat foglaltak le csütörtökön az MPB székhelyén.

A Magyar Paralimpiai Bizottság közleménye szerint csütörtökön nyomozók jártak az MPB-nél. A szervezet tájékoztatása szerint mindenben együttműködtek a nyomozóhatósággal.

„A Magyar Paralimpiai Bizottság működését érintő különböző feljelentések kapcsán indult összevont eljárásában a mai napon a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda munkatársai iratokat, valamint számítástechnikai rendszer által tárolt adatokat foglaltak le a Magyar Paralimpiai Bizottság székhelyén.

Az MPB Iroda az eljárás gyors és szabályos lefolytatása érdekében mindben együttműködött a nyomozóhatósággal.

A Magyar Paralimpiai Bizottság alapvető érdeke, hogy a nyomozás minden részletre kiterjedően a lehető leghamarabb tárja fel az igazságot.”

A Hír TV Híradójában is téma volt a házkutatás, a műsorban Csiszér-Kovács Viktória, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője elmondta, hogy több helyszínre is ellátogattak az NNI munkatársai. Az ügyben több tanút is kihallgattak már, gyanúsított egyelőre nincs – tették hozzá.

Korábban kiderült, az MPB elnöksége 2012-ben Deutsch Tamás, a szervezet alelnökének a javaslatára ítélt meg Gömöri Zsolt elnöknek 3 millió vissza nem térítendő támogatást végtörlesztésre. Az ügy kipattanása óta áll a bál, az MSZP és a Jobbik is lemondásra szólította fel a bizottság teljes elnökségét, Gömöri Zsoltot és Deutsch Tamást is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik