Sport

Örömhír: ingyenes lesz a sportfesztivál

Nordic walking (Array)
Nordic walking (Array)

A korban előrehaladottabb sportolni vágyókat várják június 10-én, Cegléden, a Szépkorúak Testébresztő Fesztiválján.

A Szépkorúak Testébresztő Fesztiválja ingyenes lesz, és várhatóan több száz nyugdíjas érkezik a ceglédi Gál József Sportcsarnokba, és a mellette lévő Gubody-parkba. A rendezvény délelőtt 10 órakor kezdődik.

„Számunkra igen kedves korosztályról beszélünk, akiknek nagy örömmel szervezünk sportprogramot. Fontos, hogy az idősebbeket példaként állíthatjuk a fiatalok elé. Ma már mindenki tudja azt, hogy a rendszeres mozgás elengedhetetlen az egészséges élethez, sajnos mégsem általános jelenség a mozgásgazdag életvitel. Az ilyen rendezvényekkel rendszerint a sportos életmód előnyeire hívjuk fel a figyelmet” – mondta Salga Péter, a Magyar Szabadidősport Szövetség főtitkára. A sportvezető azt is elárulta, bármily meglepő, de az idősebbekkel könnyebb a dolga a szövetségnek, mert ők még úgy szocializálódtak, hogy egyesületekben sportoltak, és van mozgásélményük.

A Szépkorúak Testébresztő Fesztiválján az érdeklődők a sportos programokon túl különböző szűrővizsgálatokon is részt vehetnek, majd az aktivitások után, termálvizes fürdőzési lehetőséggel is kedveskednek a szervezők.

Az eseményről részletek a Magyar Szabadidősport Szövetség internetes honlapján, a www.masport.hu oldalon találhatóak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik