Sport

Leigázta Boszniát a női kosárválogatott

női kosárlabda-válogatott (Array)
női kosárlabda-válogatott (Array)

A hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar női kosárlabda-válogatott sima győzelmet aratott a bosnyákok ellen a Podgoricában rendezett négyes torna vasárnapi zárónapján.

A magyar csapattól származó beszámoló alapján Vajda Anna sikeres triplájával indult a találkozó, ezt Krivacsevics Tijana ponterős játéka követte.

Agresszív védőjátékot mutatott be a magyar válogatott, így négypontos előnyt harcolt ki a nyitónegyedben. A folytatásban még keményebbé vált a magyarok védekezése, nyolc percig csak két pontot dobtak a bosnyákok. Krivacsevics pontjaival tizenöt pontosra nőtt a két csapat közötti különbség.

 Fotó: MTI

A harmadik játékrész elején öt perc alatt mindössze hat pont esett, s mivel ezt mind a bosnyákok szerezték, Stefan Svitek időt kért. Később felváltva estek a kosarak, így állandósult a tíz pont közeli magyar vezetés. A negyedik negyedben Zele Dorina kapta el a fonalat, sorozatban dobta a kosarakat. A magyar védekezés nem feküdt a bosnyák válogatottnak, játékosai ritkán jutottak dobáshoz, és azokat általában ki is hagyták. 

“Jót tett a csapat egészének ez a győzelem, reméljük maradunk ezen az úton” – mondta Stefan Svitek szövetségi kapitány.

Eredmény – Női kosárlabda, felkészülési mérkőzés:

Magyarország – Bosznia-Hercegovina 68-44 (17-13, 18-7, 11-14, 22-10)
a legjobb magyar pontszerzők: Zele 16, Krivacsevics 15, Vajda 12/3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik