Sport

Vallása miatt vonul vissza az NFL-től egy játékos

Jason Worilds (jason worilds,)
Jason Worilds (jason worilds,)

A szabadügynök piacra idén először kilépő Jason Worilds úgy döntött, hogy nem folytatja pályafutását. A 27 éves játékos súlyos dollármilliókról is lemondott, csakhogy csatlakozhasson a Jehova Tanúihoz.

Öt éven át szolgálta a Pittsburg Steelers csapatát Jason Worilds, aki most visszavonul az ameriafutballtól. A 27 éves linebacker nagyjából évi 7-8 millió dollárt kaszálhatott volna, ha továbbra is az NFL-ben játszik.

Különösen hálás vagyok a lehetőségért, hogy a legjobb szurkolók előtt játszhattam. Külön köszönöm azoknak, akik tiszteletben tarják a döntésemet” – írta a játékos.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

A Pittsburgh Post-Gazette információi szerint a játékos nem egészségügyi gondok, vagy hasonló miatt vonul vissza, hanem azért, hogy a Jehova Tanúinak dolgozhasson.

Tiszteljük a döntését és köszönjük neki azt az öt évet, amit itt töltött Pittsburgben. A legjobbakat kívánjuk új céljai elérésében” – válaszolt a játékosnak a Pittsburg Steelers vezetősége.

Amennyiben a linebacker meggondolná magát az elkövetkezendő években, úgy valószínűleg nem lesz hiány a kérőkből, hiszen 5 év alatt 204 tackle mellé 25,5 sacket tudhat magáénak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik