Sport

Székbíró még nem hibázott ekkorát a történelem során

csu lin (csu lin)
csu lin (csu lin)

Francesca Schiavone volt a szenvedő fél, amikor a Csu Lin elleni mérkőzésen a bíró benézett egy labdát. A kínai játékos sem volt rest és belehazudott a játékvezető képébe. A meccset végül ő nyerte, így megérte füllenteni.

Az Indian Wells-i verseny első körében találkozott egymással a 2010-es Roland Garros győztes, Francesca Schiavone és a kínai Csu Lin. A találkozót végül az ázsiai lány nyerte, igaz ehhez bírói segítség is kellett.

Az első játszma az olasz tervei szerint alakult, hiszen 6-0-ra lépte le ellenfelét. A második játszmában 5-3-ra vezetett az ázsiai lány, sőt 40-15-re is neki állt a zászló, amikor Schiavone adogathatott. A játékmenetet az olasz lány nyerte, vagyis kellett volna nyernie, ám a pontot Lin kapta.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

Schiavone nem hitte el a bíró ítéletét, így számon kérte azt. A spori elmondta, hogy nem látta, hogy a labda a kínai lány térfelén pattant volna le. Schiavone végül kierőszakolta azt a bíróból, hogy amennyiben Lin beleegyezik, úgy újrajátsszák a labdamenetet.

Az ázsiai játékos azonban nemes egyszerűséggel annyit felet, hogy “nem emlékszik”, hogy hol pattant le a labda. Ez a kijelentés azért is érdekes, mivel a labdamenet után visszaindult az alapvonalra, vagyis ő is az olasznak adta a pontot magában.

Az eset után a Garros-győztes azt mondta oda a 21 éves ellenfelének, hogy a mérkőzést a televízió is közvetíti, ezért nem szép dolog hazudni, főleg tizennyolc évesen.

A kínai lányt nem tudta meghatni, sőt a döntő szettben 6-3-ra alul is maradt az olasz versenyző, így kiesett a tornáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik