Sport

Magyar, 208 centi, zsákol – ja, és lány

Határ Bernadett (határ bernadett, kosárlabda, )
Határ Bernadett (határ bernadett, kosárlabda, )

Határ Bernadett a Vasas 20 éves kosárlabdázója kimagaslik csapatából. Ő lehet a nyári magyarországi Európa-bajnokság egyik felfedezettje.

Szó, mi szó, ritka az ilyen magas lány, még a köztudottan nyúlánk kosarasok között is. Összehasonlításként nekünk elsőre a minden idők legmagasabb kosarasnőjének tartott lengyel Malgorzata Dydek jut eszünkbe. Ő Európa-bajnoki címig vitte, míg az egyik legkiválóbb sporttársa, a napjainkban már hatvanharmadik életévét taposó, 213 centis Uljana Szemjonova Montrealban (1976) és Moszkvában (1980) is olimpiai bajnoki címet szerzett a szovjet válogatottal.

 Határ Bernadett egy fejjel nő a többiek fölé
Forrás: facebook.com 

Az orosz nemzetiségű, de világéletében a TTT Daugava Riga csapatában játszó, lett állampolgárságú kétszeres olimpiai bajnok óriás a férje derekáig ér, ezt csak az érdekesség kedvéért említjük, mert e téren felettéb hasonlít az eddigi legmagasabb magyar kosarashoz, Németh Ágihoz.

A 201 centis, 367-szeres válogatott, négyszeres Európa-bajnoki bronzérmes, Ronchetti-kupa győztes, 1985-ben a kontinens legjobbjának választott egykori kosaras Dittmar Rolandhoz ment férjhez, és Mr. és Mrs. Dittmar néven jelenleg a cirkuszban ér el szakmai sikereket, köszönhetően nagyjából félméteres testmagasság különbségüknek.

A 20 éves, 208 centis válogatott játékossal, Határ Bernadettel, az egyik, ha nem a legtehetségesebbnek tartott magyar centerrel az mno.hu-készített interjút

“Vendéglátó-ipari szakközépbe jártam, kollégista voltam, amikor 15 évesen, úgymond, felfedeztek. Pedig akkor még katasztrofálisan játszottam, bár az is igaz, hogy kisgyermekként mindig barátságban voltam a labdával. Hamarosan behívtak az U18-as válogatottba, ott Konta Gyula volt az edzőm, aztán 17 évesen felhozott a Vasas, nyilván a 208 centimre figyeltek fel. Azt mondják, a magasságot nem lehet tanítani” – vázolta a kezdetet az alig öt esztendeje kosarazó lány.

Hármat lehet találni, melyikük Határ Bernadett
Forrás: facebook.com 

Bernadettről annyit kell még tudni, hogy a nemrég kinevezett szövetségi kapitány, Stefan Svitek minden bizonnyal meghívja majd a nyári, hazai rendezésű Európa-bajnokság keretébe a Vasas kosarasát, aki ugyan mérkőzésen még nem próbálta, de nem mellesleg két kézzel zsákolni is tud. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik