Sport

Ott van a legjobb nyolc között a Győr

Heidi Löke (heidi löke, )
Heidi Löke (heidi löke, )

A Metz elleni győzelemmel biztossá vált, hogy a Győri Audi ETO KC csapata bejutott a nőzi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe.

A címvédő Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata hazai pályán fogadta a Metz együttesét. Ambros Martín csapata hullámzóan játszott az első harminc percben, ám így is kézben tartotta a mérkőzést Löke és Korsós eredményes játékának köszönhetően, így 15-11-re vezetett az ETO a félidőben.


Fotó: MTI

A második játékrészt jól kezdte a Győr, de a gallok nem adták fel és több ízben is visszakapaszkodtak a meccsbe, a 41. percben mindössze egy gól volt a különbség (19-18). El tudott lépni öt találattal a Győr, de a Metz továbbra is tapadt ellenfelére, az 58. percben 28-26 volt az állás. A végét már a magyar csapat bírta jobban Müller vezérletével, amely végül 31-27-re megnyerte a mérkőzést.

A magyar bajnok győzelmével bejutott a legjobb nyolc közé, ugyanakkor a győriek célja az, hogy a csoportjukból az első helyen jussanak tovább, de ehhez majd a Larvik otthonában is győzni kell február 28-án.

Eredmény – Női BL, középdöntő, 2. csoport, 3. forduló

Győri Audi ETO KC – Metz (francia) 31-27 (15-11)
a győriek gólszerzői:
Löke 7, Korsós 6/5, Müller 6, Bognár-Bódi 4, Kovacsics 3, Szepesi 2, Szen 1, Hornyák 1, Aguilar 1

Az állás: 1. (és már továbbjutott) Larvik 14 pont/7 mérkőzés, 2. (és már továbbjutott) Győr 12/7, 3. Viborg 5/6, 4. Metz 4/7, 5. Sävehof 3/7, 6. Baia Mare 2/6

Ajánlott videó

Olvasói sztorik