Sport

Új uszodaépületet avattak a Szőnyi úton

uszoda, szőnyi út (szőnyi út)
uszoda, szőnyi út (szőnyi út)

A Volvo Kupa nemzetközi férfi vízilabdatorna két pénteki mérkőzése között avatták fel a BVSC-Zugló 569 millió forintból felépítetett Szőnyi úti új uszodaépületét.

A most elkészült uszodaszárnyban egy 25 méteres edzőmedencét, valamint egy kisebb tanmedencét alakítottak ki. Utóbbinak köszönhetően az eddigi nyolcezerrel szemben évente 12-14 ezer zuglói gyerek tanulhat meg ott úszni.

Az avatóünnepségen Simicskó István sportért felelős államtitkár emlékezetett arra, a kormányzat sporttal kapcsolatos egyik fő célja, hogy minél több új sportlétesítmény épüljön az országban. A BVSC új uszodaépülete szerinte kitűnő példa erre, igazi minőségi építészeti munka, amely hozzájárulhat egy másik cél megvalósulásához is, ahhoz, hogy minél több gyerek tanuljon meg úszni.


 Fotó: MTI

Karácsony Gergely, Zugló polgármestere beszédében azt emelte ki, hogy az uszoda a BVSC, a XIV. kerületi önkormányzat és a kormány együttműködéséből épülhetett meg. Egyúttal megköszönte az előző városvezetésnek, hogy támogatta a beruházást.
    
Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke azt mondta, örül, hogy a TAO-s programnak köszönhetően mostanában sűrűn kell uszodaavatóra járnia. 
    
“Most azért vagyok különösen boldog, mert valamikor én is itt kezdtem el vízilabdázni” – tette hozzá. Szatmáry Kristóf, a házigazda BVSC-Zugló elnöke úgy fogalmazott, ez az uszoda méltó arra, hogy a magyar férfi vízilabda-válogatott itt tartsa edzéseit.
    
Az új, 1100 négyzetméteres szárny megnyitásával 500 négyzetméterrel nőtt a vízfelület a Szőnyi úti uszodakomplexumban. A beruházás a régi uszoda teljes körű felújításával együtt 1 milliárd 130 millió forintba került. Ennek 70 százalékát a látvány-csapatsportokra fordítható támogatásból (TAO) teremtették elő, a 30 százalékos önrészt pedig Zugló önkormányzata biztosította. 
    
A Szőnyi úti fejlesztések ugyanakkor ezzel még nem állnak le: hamarosan megkezdődik a BVSC asztalitenisz-csarnokának felújítása, és kialakítanak majd egy új parkolót is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik