Sport

Új, de izgalmas kihívás előtt Besenyeiék

besenyei péter (besenyei péter)
besenyei péter (besenyei péter)

A hétvégén kezdődik a nyolc versenyből álló Red Bull Air Race 2015-ös idénye.

Tavaly nem zárt túl eredményes évet a sorozat keresztapjának titulált Besenyei Péter, hiszen a magyar fejlesztésű Corvus repülőgép még nem tudta felvenni a versenyt a többiekkel, így a magyar világbajnok a 12 fős mezőnyben a 11. helyen végzett.

Idén viszont más forgatókönyvben bízik Besenyei, hiszen az új szabályok miatt több több egymás elleni küzdelemmel fokozzák a hangulatot.

Egyrészt 14 pilótára bővült a mezőny, hiszen az elitkategóriához csatlakozott a francia François Le Vot és a spanyol Juan Velarde, másrészt a nyitó körben már hét egymás elleni, kieséses párviadalt rendeznek, majd a második szakaszt a hét továbbjutó és a legjobb kieső kezdi meg. A második kör négy győztese a harmadik, Final Four körben már nem egymás, hanem az óra ellen küzd a dobogós helyekért.

 Fotó: Red Bull

„Ez az új formátum nagy kihívás elé állítja a pilótákat, akiknek minden eddiginél pontosabban és jobban kell repülniük. Szemernyi kétségünk sincs, hogy idén a korábbiaknál is izgalmasabb és eszeveszettebb versengést hozó Red Bull Air Race-t láthatnak az érdeklődők.” – nyilatkozta Jim DiMatteo, az Red Bull Air Race versenyigazgatója. 

„A pilóták számának növekedtével még nagyobb küzdelemmel kecsegtető lebonyolítási formát kerestünk, amely a korábbiaknál is több szórakozást és izgalmat ígér a nézőknek, akár a helyszínen, akár a képernyőn keresztül. A pilóták annak tudatában száguldanak végig a pályán, hogy egyetlen apró hiba az első két körben a verseny végét jelentheti számukra.”

A világbajnokság versenynaptárja 2015-ben két új helyszínnel bővült: idén Japán és Oroszország is vendégül látja az Air Race mezőnyét. A tavalyi világbajnoksághoz képest változást jelent ezen kívül még a korábban megannyi izgalmas versenynek otthont adó magyarországi helyszín, Budapest visszatérte is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik