Sport

Újra bíróság előtt Lance Armstrong – most a zsarukat akarta átverni

Lance Armstrong (lance armstrong, )
Lance Armstrong (lance armstrong, )

A legendás kerékpáros autójával összetört két másikat, mégis kezdetben tagadta, hogy ő vezetett.

Az espn.go.com arról számolt be, hogy a Tour de France győzelmeitől doppingolás miatt megfosztott, legendás kerékpáros újra bajba került. Még december 28-án, Aspenben, egy partiról távozóban megcsúszott a havas úton és két ott parkoló autónak ütközött. Armstrong azzal a lendülettel hazahajtott.

 Lance Armstrong autójának eleje és hátulja is összetört
Forrás: youtube.com/aspen police department 

Később Anna Hansen, aki 2008 óta alkot párt Lance Armstronggal és két gyermekének az anyja, megkereste a károsultakat, és biztosította őket, hogy természetesen megtérítik a kárt. Az ilyenkor kötelező helyszínelést követően, az asszony azt vallotta, ő vezette a járművet. A nyomozás során azonban többen is mást vallottak. 

A partin dolgozó parkolófiú például egyértelműsítette, Anna Hansen az anyósülésre szállt be, amikor előállt az ismert pár autójával, míg az egyik károsult is azt vallotta, amikor a hölgy visszajött rendezni a kárt azt mondta, Lance túl gyorsan hajtott és a csúszós út miatt kisodródott a kanyarban.

Három nappal később, amikor a rendőrség szembesítette a vallomásokkal Hansen kisasszonyt, az ügyvédje jelenlétében már azt vallotta, hogy Armstrong vezette az autót a baleset bekövetkeztekor, amelynek idején nagyon csúszósak voltak az utak. Armstrong barátnője ezután elmondta, miért vállalta magára a balesetet.


Lance Armstrong és Anna Hansen közös gyermekükkel Párizsban, még a 2009-es Tour de France befutója után.
Itt még minden rózsaszín volt.

Fotó: europress 

„Közös döntés volt, mert az utóbbi időben páromat és a családunkat eléggé meghurcolta a világsajtó. Gyerekeink vannak, nem akartam őket újra kitenni ennek, mivel az a hír, hogy Anna Hansen összetört két autót, senkit sem érdekel. Ellenben, ha ugyanez a mondta már Lance nevével kezdődik, már igen” – fogalmazott Anna Hansen. 

Ebben mondjuk teljesen igaza van. Nyilván a Sport24 sem írta volna meg az amerikai sajtó alapján e cikket, de ettől még tény, Armstrongnak a baleset bejelentésének elmulasztása, továbbá nem megfelelő utazási sebesség megválasztása miatt kell, március 17-én bírósági tárgyaláson megjelennie. Ergo újra tele lesz velük a sajtó…

Hansen szerint amúgy Armstrong nem volt ittas a baleset idején. Ha ez igaz, úgy végképp nem értjük…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik