Sport

Seahawks-Patriots a nagydöntőben, Brady rekorder

A címvédő Seattle Seahawks és a New England Patriots vívja majd a profi amerikaifutball-liga (NFL) nagydöntőjét, a Super Bowlt február 1-jén az arizonai Glendale-ben.

A Nemzeti főcsoportban (NFC) a Seattle hosszabbításban 28-22-re múlta felül a Green Bay Packerst, míg az Amerikai főcsoport (AFC) fináléjában a New England Patriots 45-7-re győzte le az Indianapolis Colts csapatát.

Seattle-ben a vendég Green Bay remek első félidőt produkált, igaz, ehhez kellett, hogy a címvédő sorozatban adja el a labdát, így támadóalakulata alig volt a pályán.

A harmadik negyedben, 0-16 után feljavult a Seahawks, majd a negyedik játékrészben sikerült ledolgoznia a hátrányt, fordítani, és a végén a Packersnek kellett egyenlítenie a hosszabbításért. A ráadásban a Seattle gyorsan touchdownt, azaz hatpontos találatot ért el, és ezzel megnyerte a drámai összecsapást.

 Fotó: Europress fotóügynökség

A másik ágon nem volt kérdés: a New England végig nyomasztó fölényben volt, és meglepően könnyedén jutott tovább.

Azzal, hogy a Seattle ismét bejutott a nagydöntőbe, tíz év után lehet címvédés az NFL-ben: 2005-ben ez a New England Patriotsnak sikerült legutóbb.

Tom Brady, a Patriots sztárja a csapat vasárnapi diadalával NFL-rekorder lett, ugyanis hatodik Super Bowljára készülhet.

Eredmények – NFL

Nemzeti főcsoport (NFC), döntő:
Seattle Seahawks-Green Bay Packers 28-22

Amerikai főcsoport (AFC), döntő:
New England Patriots-Indianapolis Colts 45-7

Super Bowl (Glendale):
Seattle Seahawks-New England Patriots, február 1. (magyar idő szerint február 2.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik